DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
BITCOIN 21397791.69929%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

AK Parti’de sosyal medya krizi! Instagram yasağı iki bakanı çileden çıkardı
19 okunma

AK Parti’de sosyal medya krizi! Instagram yasağı iki bakanı çileden çıkardı

ABONE OL
Ağustos 19, 2024 07:39
AK Parti’de sosyal medya krizi! Instagram yasağı iki bakanı çileden çıkardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Instagram’a uygulanan geçici erişim engeli, kısa süre içinde kaldırılmış olsa da büyük yankı uyandırdı. Özellikle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın bu duruma tepki gösterdiği iddia edildi.

Sosyal medya üzerinden ticaret yapan girişimciler, Instagram’a erişim engellenmesi kararından büyük etkilendiklerini belirterek tepkilerini dile getirdiler. Uzmanlar ise günlük 1,9 milyar TL değerinde e-ticaret hacminin bu yasaktan olumsuz etkilenebileceğini vurgulayarak endişelerini dile getirdiler. Bu yasak sadece vatandaşları değil, iddialara göre iki bakanı da rahatsız etti.

INSTAGRAM YASAĞINA BAKANLARIN TEPKİSİ

Gazeteci Nuray Babacan, yazısında Bakan Ersoy’un, Instagram yasağının turizm sektörüne vereceği zarar ve ekonomik kayıpların farkında olduğunu ve bu konuda endişelerini dile getirdiğini aktardı. Turistlerin Instagram kullanarak Türkiye’yi tanıtamadıkları ve bu durumun ülke imajına zarar verebileceği vurgulandı. Ayrıca, turizm sezonunda, Türkiye’ye gelen binlerce yabancı turistin Instagram’ın yasaklı olduğu bir ülkede oldukları hissiyle karşı karşıya kalması, turizm bakanını oldukça rahatsız etti.

Babacan’ın yazısına göre, sadece Turizm Bakanı değil, Ticaret Bakanı Ömer Bolat da Instagram yasağından olumsuz etkilenen isimlerden biri. Zaten ekonomik krizle boğuşan küçük işletmelerin tanıtım ve pazarlama olanaklarının bu yasak nedeniyle kısıtlanması, Ticaret Bakanlığını da oldukça endişelendirdi.

Haberler.com / Eymen Dursun – Politika

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Ticaret Bakanı Sosyal Medya Sosyal Medya Ömer Bolat Instagram AK Parti AK Parti Ekonomi Sosyal Medya Turizm Teknoloji Politika Ekonomi Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP