DOLAR 34,2489 0%
EURO 37,5885 -0.15%
ALTIN 2.885,60-0,03
BITCOIN 2126555-0.73605%
İstanbul
22°

AÇIK

16:06

İKİNDİYE KALAN SÜRE

AJet, gelecek yıl 20 milyonun üzerinde yolcu taşımayı hedefliyor
8 okunma

AJet, gelecek yıl 20 milyonun üzerinde yolcu taşımayı hedefliyor

ABONE OL
Ekim 9, 2024 08:56
AJet, gelecek yıl 20 milyonun üzerinde yolcu taşımayı hedefliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, Türkiye’nin en genç havayolu şirketi olarak faaliyete geçtikleri günden bu yana 12 milyon yolcu taşıdıklarını ve yıl sonuna kadar bu sayının 16 milyona ulaşacağını duyurdu. Sarp, önümüzdeki yıl ise 20 milyondan fazla yolcu taşımayı hedeflediklerini belirtti.

AJet, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’nın ardından, Tuzla kentini de uçuş ağına ekledi. Her Pazartesi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Tuzla Uluslararası Havalimanı’na karşılıklı seferler düzenlenmeye başlandı.

Sarp, Tuzla’ya açılan yeni hattın, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ekonomik ve kültürel bağları güçlendireceğini umduğunu ifade etti. Tuzla seferlerinin, tuz yataklarıyla da tanınan bölgeye yapılan yolcu trafiğini artıracağına inandığını belirtti.

Sarp, Bosna Hersek’te uçabilecekleri ikinci büyük şehir arayışlarının olduğunu ve Tuzla’nın hem tarihi hem de ticari açıdan cazip geldiğini söyledi. Tuzla’nın yıllık 500-600 bin yolcu trafiğine sahip büyük bir havalimanı olduğunu ve önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Sarp, Tuzla’dan Avrupa’ya sefer düzenleyen bir düşük maliyetli havayolu şirketinin bu pazardan çekilmesiyle oluşan boşluğu değerlendirmek istediklerini belirtti. Tuzla bölgesinin Avrupa’da büyük bir diasporaya sahip olduğunu ve yıllık 600 bin kişinin Tuzla’yı ziyaret ettiğini vurguladı. Bu pazardan pay alabilmek için Danimarka gibi ülkelerden gelen Bosnalı yolculara İstanbul’a aktarmalı seferler sunmayı planladıklarını söyledi.

Sarp, bu ay yurt dışında 9 yeni noktaya uçuş başlattıklarını ve mevcut uçak filosunun operasyonları yürütmek için yeterli olduğunu belirtti. Gelecek yıl uçak sayısını 104’ün üzerine çıkarmayı hedeflediklerini ve filoyu gençleştirerek yakıt tasarrufu sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Sarp, 31 Mart’tan bu yana yaklaşık 12 milyon yolcu taşıdıklarını ve bunun 8 milyonu iç hat, 4 milyonu dış hat yolcusu olduğunu söyledi. Yıl sonuna kadar 16 milyon yolcuya ulaşmayı hedeflediklerini ve gelecek yıl 20 milyon yolcuyu aşmayı umduklarını belirtti.

Sarp, yeni kurulan bir havayolu şirketi olarak başlangıçta bazı aksaklıklar yaşadıklarını ancak hızlı aksiyonlarla bu sorunları aştıklarını söyledi. Bundan sonra, yolcularının ihtiyaçlarına göre kaliteli hizmet sunmayı ve yolcu memnuniyetini ön planda tutmayı hedeflediklerini belirtti.

Sarp, Avrupa’da hala açılabilecek yeni destinasyonlar olduğunu ve bu hatları açabilmek için iki ülke arasındaki sivil havacılık anlaşmalarının izin vermesi gerektiğini belirtti. İspanya pazarında olmamalarına rağmen büyük bir talep olduğunu, İtalya’da uçuş sayılarını artırabileceklerini ve Almanya’da gurbetçilerden büyük bir talep olduğunu söyledi.

Sarp, yeni hatlar ve frekans artışları için planları olduğunu ve kış tarifesinde başlayan seferleri yaz tarifesinde artırarak talebi karşılamayı hedeflediklerini belirtti. 2033’te 200 uçağa ulaşma stratejileri olduğunu ve 10 yıl içinde dış hatlarda 54 noktadan 104’ün üzerine noktaya uçmayı hedeflediklerini söyledi.

Sarp, artan kapasite ve kampanyaların tüketici lehine sonuçlar doğurduğunu ve hava yolu kapasitesinin artmasıyla birlikte fiyatların düştüğünü belirtti. Yurt dışına çıkmanın artık lüks olmaktan çıktığını vurguladı. AJet’in Ankara’nın iç hatlarda yurt içine açılan tek kapısı olduğunu ve dış hatlarda da büyüme hedeflediklerini söyledi.

Sarp, Ankara ve çevresindeki illere yurt dışından turist çekerek bölgenin turizmine katkı sağlamayı amaçladıklarını ve bu konuda çalışmalarına başladıklarını belirtti. Ankara, Konya, Eskişehir ve Afyonkarahisar gibi illeri kapsayan bir paket tur oluşturarak yabancı turistleri İç Anadolu’nun güzelliklerini keşfetmeleri için davet etmeyi planladıklarını söyledi.

Sarp, Türkiye’de pilot açığı olduğunu ve bu nedenle kendi pilotlarını yetiştirmek için yatırım yapmayı planladıklarını belirtti. Kendi eğitim ve simülatör merkezlerini kurmak için yatırım yapacaklarını söyledi. Ayrıca, kabin ve bilgi teknolojileri alanlarında da yatırımların planlandığını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP