DOLAR 34,3054 0.31%
EURO 37,5445 -0.07%
ALTIN 2.925,561,27
BITCOIN 21631021.91987%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

18:36

AKŞAMA KALAN SÜRE

Aizanoi Antik Kenti’nde Zeus Tapınağı’nın Büyüleyici Manzaraları
3 okunma

Aizanoi Antik Kenti’nde Zeus Tapınağı’nın Büyüleyici Manzaraları

ABONE OL
Ekim 12, 2024 09:47
Aizanoi Antik Kenti’nde Zeus Tapınağı’nın Büyüleyici Manzaraları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti, tarihi ve doğal güzellikleriyle büyüleyen bir yer. Burada bulunan Zeus Tapınağı’nın gün batımında ve akşamın ilk saatlerindeki muhteşem manzaraları, bir drone ile kaydedildi.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan antik kent, Kütahya’nın 55 kilometre uzağında bulunuyor ve 5 bin yıllık geçmişiyle ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Antik kent, tiyatrosu, stadyumu, agorası, Zeus Tapınağı, hamamları, dünyanın ilk borsa binası, sütunlu caddesi, Kocaçay üzerindeki köprüleri, gymnasiumu, Meter Steunene kutsal alanı, nekropolleri, antik bir bent, su yolları ve kapı yapılarıyla Roma döneminin izlerini taşıyor.

Geçtiğimiz yıl 44 bin 842 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Aizanoi Antik Kenti’nde, en çok ilgiyi Zeus Tapınağı görüyor.

1’inci yüzyılda İmparator Domitianus döneminde inşasına başlanan tapınak, 2’nci yüzyılda İmparator Hadrianus döneminde tamamlanmıştır.

Tepe üzerine kurulan ve şehrin önemli bir dini merkezi olan bu yapı, dünyanın en iyi korunmuş Zeus tapınaklarından biri olarak öne çıkıyor.

Mahzeninde bir sunak bulunan tapınak, etrafındaki sütunlarla çevrili ve mermer kirişlerle kaplı üst yapısıyla, pseudodipteros planlı nadir bir örnek olarak kabul ediliyor.

Aizanoi Antik Kenti’ndeki Zeus Tapınağı’nın büyüleyici gün batımı ve akşam manzaraları, Anadolu Ajansı ekibi tarafından drone ile görüntülendi.

Zeus Tapınağı Kültür Sanat Çavdarhisar Teknoloji Kültür Yaşam Sanat Doğa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.