DOLAR 34,1167 0.03%
EURO 38,1729 0.08%
ALTIN 2.878,640,14
BITCOIN 21832881.34105%
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:01

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara Organize Sanayi Bölgesi İstihdam Ofisi ile protokol imzalayacak
12 okunma

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara Organize Sanayi Bölgesi İstihdam Ofisi ile protokol imzalayacak

ABONE OL
Ağustos 20, 2024 07:58
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara Organize Sanayi Bölgesi İstihdam Ofisi ile protokol imzalayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara Organize Sanayi Bölgesi İstihdam Ofisiyle bir protokol imzalayacaklarını duyurdu. Bakan Göktaş, bu protokolün Ankara’daki üniversitelerin meslek yüksekokulu ve mühendislik fakültelerinde eğitim gören kız öğrencilerin meslek edinmelerine destek olacağını belirtti.

Bakan Göktaş, CerModern’de düzenlenen “Kristal Ayaklar Ödül Töreni”nde konuşma yaparak, sporun evrensel bir dil olduğunu ve sınırları aşarak farklı toplumları bir araya getirdiğini ifade etti. Ödül alacak futbolcuları bu dilin temsilcileri olarak nitelendiren Bakan Göktaş, kadın futbolcuların başarılı sporcular olarak ön plana çıkmasının, kadın futbolunun yükselişini beraberinde getirdiğini vurguladı.

Bakan Göktaş, kadınların sporda olduğu gibi hayatın her alanında daha fazla yer alması ve başarılı olması için büyük bir azim ve kararlılıkla çalıştıklarını vurgulayarak, kadınların sosyal, ekonomik, siyasi ve kültürel alanlarda olduğu gibi spor sahalarında da eşit haklara sahip olmasının herkes için vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirtti. Türkiye’de kadın hakları ve refahı konusunda büyük adımlar attıklarını belirten Bakan Göktaş, kadınların Türkiye ile güçlendiğini ve Türkiye’ye güç veren bir konuma geldiğini ifade etti.

Bakan Göktaş, yapılan çalışmaları yeterli görmediklerini ve her geçen gün yeni çalışmalar ekleyerek çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. Yaptıkları kanuni düzenlemeler, hayata geçirdikleri faaliyet planları ve strateji belgeleriyle kadınların ülkenin geleceğini şekillendiren güçlü aktörler olmasını sağladıklarını belirtti.

Bakan Göktaş, kadınların gelir getirici faaliyetlerde bulunmalarına, yeni beceriler kazanmalarına ve işletmelerini büyütme süreçlerine destek olduklarına dikkat çekerek, Ankara Organize Sanayi Bölgesi İstihdam Ofisi ile imzalayacakları protokolle Ankara’daki üniversitelerde eğitim gören kız öğrencilerin meslek edinmelerine destek olacaklarını ve kadınların ve genç kızların mesleki niteliklerini geliştirmelerine destek olacağını, böylece istihdamın artırılmasını sağlayacaklarını belirtti.

Futbolda kadın erkek eşitliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılıyor olmasının kendilerini de mutlu ettiğini belirten Bakan Göktaş, çocukluğunda futbol oynadığını söyledi. Bakanlık çatısı altında takımlar kurarak kız çocuklarının güzel bir geleceğe sahip olmalarına katkı sunduklarını vurgulayan Bakan Göktaş, 2015’te kurulan Ağrı Aile ve Sosyal Hizmetler Spor Kulübü ile kız çocuklarını spor yoluyla güçlendirerek sosyal hayata aktif katılımlarını sağladıklarını belirtti.

Ağrı’nın yanı sıra Sivas ve İstanbul kulüplerine de değinen Bakan Göktaş, bu ivmeyi hiç düşürmeden sürdürmeye devam ettiklerini belirtti. Bu yıl 2’nci lige yükselen Ağrı Kadın Futbol Takımını tebrik eden Bakan Göktaş, Hakkarigücü Kadın Futbol Takımının da gerek sahadaki başarıları gerekse kadın milli takımına kazandırdığı oyuncularla dikkat çektiğini ifade etti. Bakan Göktaş, futbolla hayatına yeni bir yön vermek isteyen tüm kızların her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

Kadınların bu alanda ezberleri bozmasının ayrımcılık kodlarının kırılmasını sağlayacağı değerlendirmesinde bulunan Bakan Göktaş, Kadın Futbolcular Derneğinin Türkiye’de ilk defa düzenlediği “Kristal Ayaklar Ödül Töreni”nin kadın futbolundaki gelişmelere öncülük edeceğine inandığını söyledi.

Bakan Göktaş, kadın futboluyla ilgili farkındalık arttıkça, kadın futbolcuların yetenekleri ödüllendirildikçe sahalardaki eşitlik anlayışının da güçleneceğini belirtti. Bu anlamda takdim edilecek ödüllerin, sadece bir başarıyı simgelemekle kalmadığını, aynı zamanda yıllardır süren çaba, disiplin, özveri ve kararlılığın da bir takdiri olduğunu vurgulayan Bakan Göktaş, değerli sporcuları, yöneticileri ve spora gönül veren herkesi tebrik etti.

Törende ödül alan futbolcuları tebrik eden Bakan Göktaş, genç kızların hayatına dokunan ve kadının güçlendirilmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Bakan Göktaş, “Yılın Gol Kraliçesi” ödülünü kazanan Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET futbolcusu Armisa Kuc’a ödülünü verdi. Bakan Göktaş ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte gecede onur konuğu olan ve “Kristal Altın Ödülü”nü alan Hakkarigücü Teknik Direktörü ve futbolcusu Cemile Timur ile Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı’nın plaketini verdi.

Törene, Bakan Göktaş’ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve davetliler katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Organize Sanayi Bölgesi Mahinur Özdemir Göktaş ankara Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP