DOLAR 34,1046 0.22%
EURO 38,0811 0.04%
ALTIN 2.840,940,42
BITCOIN 21543991.80514%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı DUY Uygulamasını Tanıttı
10 okunma

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı DUY Uygulamasını Tanıttı

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 17:07
AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı DUY Uygulamasını Tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların sağlıklı büyümelerini desteklemek ve zararlı içeriklerden korumak amacıyla “Çocuk İçin Dost Uygulamalar” (DUY) web sitesi ve ihbar hattını hayata geçirdiklerini duyurdu.

Bakan Göktaş, yazılı bir açıklamada çocukları her türlü tehlikeden ve zararlı içeriklerden korumak için sürekli çalıştıklarını vurguladı. “Çocuklarımızın geleceği bizim için en önemli önceliktir. Bu nedenle, DUY platformunu oluşturarak çocukların sağlıklı gelişimini desteklemeyi ve onları zararlı içeriklerden korumayı hedefliyoruz. Bu platform, çocuklara, ailelere ve tüm topluma kapsamlı bir bilgilendirme ve farkındalık sağlamayı amaçlıyor,” dedi.

‘ÇEŞİTLİ REHBERLER VE İÇERİKLER SUNULUYOR’

DUY platformunun çocuklara ve ailelere yönelik pek çok rehber ve içerik sunduğunu belirten Bakan Göktaş, “Çocuklara yönelik kitap ve oyuncak seçiminde ailelere öneriler, çocuklarda mahremiyet bilinci, koruyucu ailelik gibi konularda hazırladığımız rehberlerimizle ebeveynlerimizi destekliyoruz. Ayrıca, siber zorbalık, çevrim içi ve çevrim dışı oyun oynama, dijital bağımlılık gibi güncel konularda hazırladığımız sosyal medya içerikleriyle ailelerimize yol gösteriyoruz. Tüm bunların yanı sıra çocukların yazılı, görsel ve dijital yayınların zararlarından ve diğer risklerden korunması amacıyla zararlı içeriklere karşı mücadele ediyoruz,” diye ekledi.

‘ZARARLI İÇERİKLER KOLAYCA BİLDİRİLEBİLİR’

Dijital dünyanın beraberinde getirdiği risklere karşı çocukları korumak için duyarlı olunması gerektiğini vurgulayan Bakan Göktaş, “Bu nedenle, vatandaşlarımızın çocuklar için zararlı olduğunu düşündükleri içerikleri, yayınları ve uygulamaları kolayca bildirebilmeleri için DUY ihbar platformunu oluşturduk. Bakanlığımız web sitesindeki Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü sayfasından erişilebilen bu platform üzerinden WhatsApp ve Bip’e bağlanılarak yapılan ihbarlar 7 gün 24 saat esasına göre değerlendiriliyor. Vatandaşlarımız ayrıca WhatsApp ve Bip ihbar hattımız 0 (530) 918 11 17 iletişim numarasından da zararlı içeriklere müdahale ihbarı yapabiliyor. Bu şekilde bildirilen tüm içerikler titizlikle incelenerek gerekli mercilere iletiliyor,” açıklamasında bulundu.

Göktaş, DUY projesi ile çocukların daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda büyümelerini hedeflediklerini, çocukların korunması ve geleceği için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Çocuk Teknoloji Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP