DOLAR 34,1133 0.28%
EURO 38,0603 -0.01%
ALTIN 2.861,631,16
BITCOIN 21624000.25875%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

Aile Sağlığı Merkezleri Hastane Ayarında Hizmet Sunuyor
10 okunma

Aile Sağlığı Merkezleri Hastane Ayarında Hizmet Sunuyor

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 17:00
Aile Sağlığı Merkezleri Hastane Ayarında Hizmet Sunuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile Sağlığı Merkezleri: Sivas’ta Kapsamlı Sağlık Hizmeti

Sivas’ta aile sağlığı merkezleri, modern sağlık hizmetleri ve deneyimli bir kadro ile vatandaşların tüm sağlık ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Merkezler, koruyucu sağlık hizmetlerinden tedavilere kadar geniş bir yelpazede hizmet sunuyor. Bu hizmetler arasında periyodik sağlık kontrolleri, aşı hizmetleri, anne ve çocuk sağlığı takibi, kronik hastalık yönetimi yer alıyor. Erken teşhis ve tedavi ile sağlıklı yaşam hedefleyen merkezler, Hastalık Yönetimi Platformu aracılığıyla kanser taramaları düzenliyor.

Kolorektal, meme ve servis kanseri gibi hastalıkların erken tespiti ve tedavi başarı oranlarının artırılması amaçlanıyor. HYP kapsamında diyabet, obezite, kardiyovasküler hastalıklar ve hipertansiyon gibi kronik hastalıkların takibi de yürütülüyor.

Aile hekimine ulaşma imkanı bulunmayan cezaevleri, huzurevleri ve çocuk yuvaları gibi toplu yaşam alanlarında oturan kişilere de yerinde sağlık hizmeti sağlanıyor.

“Günlük poliklinik hizmet sayımız 70’in üzerinde”

Fatih Mahallesi Şükrü Beyazıt Aile Sağlığı Merkezi’nde Aile Hekimi olarak görev yapan Dr. Muhammed Emin Yıldırım, aile sağlığı merkezlerinin çok yönlü bir sağlık merkezi olduğunu belirtti. “Aile Sağlığı merkezleri, koruyucu sağlık hizmetlerinden tedavilere kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan, kanser taramaları, yaşlı sağlığı izlemleri gibi çok yönlü sağlık merkezleridir. Bizim burada yaptığımız işlemlerin başında koruyucu sağlık hizmetleri geliyor; aşılama hizmetleri, çocuk aşıları, erişkin aşıları, anne-çocuk emzirme danışmanlığı, yeni doğan pediatri takipleri, okul muayeneleri, hasta muayeneleri, tedavileri gibi. Ayrıca Hasta Yönetim Platformu bazında yaşlı sağlığı izlemleri, kronik hastalık izlemleri, tansiyon izlemleri de yürütüyoruz. Aile sağlığı merkezimiz hastaneye uzak bir konumda, ancak burada poliklinik hizmeti veriyoruz. Günlük poliklinik hizmet sayımız 70’in üzerinde, hatta bazen iki birim baktığımız oluyor ve 100’ün üzerinde poliklinik hizmeti verdiğimiz oluyor.” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Çocuk Sivas Aşı Hastane Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP