DOLAR 34,1046 0.22%
EURO 38,0811 0.04%
ALTIN 2.840,940,42
BITCOIN 21543991.80514%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Aile hekimliği merkezleri vatandaşlara hızlı sağlık hizmeti sunuyor
19 okunma

Aile hekimliği merkezleri vatandaşlara hızlı sağlık hizmeti sunuyor

ABONE OL
Ağustos 10, 2024 10:45
Aile hekimliği merkezleri vatandaşlara hızlı sağlık hizmeti sunuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yalova’da aile hekimliği merkezleri, her yaştan bireye hem koruyucu hem de tedavi edici sağlık hizmetleri sunarak vatandaşların sağlık hizmetlerine hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlıyor.

Mehmet Şahin Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Aile Hekimi Dr. Lale Sezen Pehlivan, aile hekimliğinin sağlık sisteminin temelini oluşturduğunu vurguladı. Pehlivan, “Birinci basamakta, yaş, cinsiyet veya sağlık problemi ayırt etmeksizin, bize başvuran herkese sağlık hizmeti sunuyoruz.” dedi. Merkezde, tedavi hizmetlerinin yanı sıra koruyucu sağlık hizmetleri de sunulduğunu belirten Pehlivan, “Gebe, bebek ve çocuk izlemeleri, aşılar, yaşlı izlemleri, yetişkin çağı aşılamaları ve ergenlik çağındaki çocukların takibi gibi çeşitli hizmetlerimiz var. Kanser taramaları da dahil olmak üzere, sağlık hizmetlerinin temelleri aile hekimliğinde atılıyor.” diye ekledi.

Pehlivan, hastaların ilk başta aile hekimlerine başvurmasının önemini vurguladı. “Aile hekimi, hastanın sağlık geçmişini, genel durumunu ve kronik sağlık problemlerini bildiği için, daha sağlıklı bir değerlendirme yapabilir. Bu nedenle, ilk başvuruların aile hekimine yapılması doğru bir yaklaşım olacaktır.” dedi.

Aile hekimliği, sağlıklı nesillerin yetişmesinde önemli bir rol oynuyor.

Dr. Pehlivan, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, çocuk aşılarının önemine değinerek, aşı tereddüdünün toplum sağlığı açısından olumsuz etkileri olabileceğine dikkat çekti. “Çocuklarımız bize emanet ve onların sağlığından sorumluyuz. Sağlığını etkileyecek olumsuz bir karar vermek mantıklı değil. Ayrıca aşılama, sadece kendi çocuklarımızın sağlığı için değil, toplum sağlığı için de önemlidir. Sadece kendi çocuğumuzun bulaşıcı hastalıktan korunması değil, toplumdaki diğer bireylerin de korunması için aşılamaya öncelik verilmelidir. Aşı reddi olan hastalarımıza, bir kedi veya köpek ısırdığında kuduz aşısı yaptırmayı reddediyor musunuz veya elinize çivi battığında tetanos aşısı yaptırmayı reddediyor musunuz diye sormak isterim. Bu durumlar da sizi korkutuyorsa, aslında diğer hastalıklar da aynı şekilde tehlikeli olabilir. Çocuğunuzun tüm sağlığını ve hayatını etkileyebilir. Bu kadar önemli bir konuda, sosyal medyadan duyulan bilgilerle hareket etmek doğru değil.” diye belirtti.

Mobil aile hekimliği hizmeti sunan Dr. Mustafa Gültopu, Yalova’da halkın sağlık merkezlerine ulaşamayacağı noktalarda, haftanın belirli gün ve saatlerinde hizmet verdiklerini ifade etti. Gültopu, “Sugören köyü, merkeze ulaşımın zor olduğu bir yer. Burada bin 304 kişi bizim aile hekimliğimize kayıtlı. Bu nedenle, haftanın iki günü, öğleden sonra dört saat olmak üzere, yerinde hizmet veriyoruz.” dedi.

Gültopu, aşılama dahil olmak üzere, birçok sağlık hizmetini vatandaşların ayağına kadar götürdüklerini belirtti.

Vatandaşlar da aile hekimliği uygulamasından memnun olduklarını dile getirdi. – YALOVA

yalova Çocuk Aşı 3.Sayfa Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP