DOLAR 34,0330 -0.1%
EURO 38,0239 0.28%
ALTIN 2.826,410,86
BITCOIN 21459645.74255%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

19:14

AKŞAMA KALAN SÜRE

Aile Destek Programının ödemeleri ne zaman yapılacak? Tarih belli oldu
12 okunma

Aile Destek Programının ödemeleri ne zaman yapılacak? Tarih belli oldu

ABONE OL
Ağustos 11, 2024 07:40
Aile Destek Programının ödemeleri ne zaman yapılacak? Tarih belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından önemli bir açıklama yapmıştı. Erdoğan, aile destek programının 2024 yılının sonuna kadar devam edeceğini duyurmuş, bu programı “sosyal devlet vasfımızın bir gereği” olarak nitelemişti.

Vatandaşlar, ağustos ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, basın mensuplarına açıklama yaparak merak edilen konulara açıklık getirdi.

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla programın yıl sonuna kadar uzatıldığını belirtti ve ilk ödemelerin 9 Ağustos tarihinde hesaplara yatırılacağını müjdeledi. Göktaş, “Tüm sosyal politika uygulamalarımızda hak temelli ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak bir anlayış benimsiyoruz,” dedi.

Bakan, Türkiye Aile Destek Programı’nın küresel salgın döneminde başlatıldığını ve birçok ailenin maddi olarak desteklendiğini vurguladı. Programın 2022 yılında başladığını ve ilk aşamasında 12 aylık olduğunu hatırlatan Göktaş, “Memurlar dışında emekliler, dul, yetim ve mevsimlik işçiler de programdan faydalanabiliyor. Kapsayıcılığı ile öne çıkan programın geçtiğimiz yıl 12 ay daha uzatıldığını hatırlatmak isterim,” dedi.

img

Zorunlu trafik sigortası primlerine zam! Eylülden itibaren geçerli olacak

img

Ülkesi felaketle boğuşurken teklifleri elinin tersiyle itti

img

Şimdi de photoshoplu fotoğrafla Erdoğan’a saldırdı

3 MİLYONDA FAZLA HANEYE YARDIM DEVAM EDİYOR

Programın uzatılmasına ilişkin ailelerden yoğun talep geldiğini ifade eden Bakan Göktaş, “2024 yıl sonuna kadar her ay 3 milyondan fazla haneye, 4 milyar lira ödeme yapmaya devam edeceğiz,” dedi. Ailelerin aylık geliri ve çocuk sayısına göre belirlenen ödeneklerin elektrik tüketim desteğini de kapsadığını hatırlatan Göktaş, 2 yıllık programla 4 milyondan fazla haneye yaklaşık 68 milyar lira aile desteği sağladıklarını ve 7 milyon çocuğa da 20 milyar liradan fazla çocuk desteği verdiklerini vurguladı. Bakan, Aile Destek Programı ile bugüne kadar toplam 88 milyar lirayı aşan bir ödenek tahsis ettiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Mahinur Özdemir Göktaş Recep Tayyip Erdoğan Aile Destek Paketi Aile Bakanlığı Kabine Yaşam Politika Ekonomi Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.