DOLAR 34,0953 0.19%
EURO 38,0775 0.03%
ALTIN 2.834,070,18
BITCOIN 21424353.92268%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Aigai Antik Kenti’nde Gönüllü Öğrenciler Tarihi Keşfediyor
18 okunma

Aigai Antik Kenti’nde Gönüllü Öğrenciler Tarihi Keşfediyor

ABONE OL
Ağustos 28, 2024 10:48
Aigai Antik Kenti’nde Gönüllü Öğrenciler Tarihi Keşfediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yer alan 2 bin 700 yıllık Aigai Antik Kenti’nde kazı çalışmaları devam ediyor. Bu tarihi kentin kazılarında, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 22 gönüllü öğrenci, arkeoloji eğitimlerini sahada uygulama fırsatı buluyor.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün ‘Geleceğe Miras Projesi’ kapsamında yürütülen kazılarda, gönüllü öğrenciler, teorik bilgilerini pratiğe dökerek, tarihin gün yüzüne çıkarılmasına katkıda bulunuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Gönüllüyüz Biz’ projesi kapsamında, öğrenciler, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’nden seçiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve Aliağa Belediyesi de kazı çalışmalarına sponsor olarak destek sağlıyor.

‘Bu kazıları bir okul olarak görüyoruz’

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Sezgin, öğrencilerin kazılarda önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, “Bu kazılar, üniversitelerde alınan teorik eğitimin pratiğe döküldüğü birer laboratuvar gibidir. Öğrencilerimiz burada gerçek bir arkeolog gibi çalışarak, gelecekteki kariyerlerine hazırlanıyorlar” dedi.

‘Aigai, her yıl binlerce ziyaretçinin ilgisini çekiyor’

Prof. Dr. Sezgin, Aigai Antik Kenti’nin her yıl yaklaşık 25 bin ziyaretçi ağırladığını belirterek, “Kazılarla birlikte kentin tanınırlığı arttı ve ziyaretçi sayısında da önemli bir artış gözlemliyoruz. Özellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında daha yoğun bir ziyaretçi akını oluyor” diye konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi 2’nci sınıf öğrencisi Hasan Göksu, kazılarda gönüllü olarak yer almaktan duyduğu heyecanı ifade ederek, “İlk kazı deneyimimi yaşıyorum ve öğrendiklerimi sahada uygulama fırsatı bulmak harika. Gerçekten çok heyecanlı ve öğretici bir deneyim” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Manisa Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP