DOLAR 34,0055 -0.19%
EURO 38,0709 0.38%
ALTIN 2.825,980,84
BITCOIN 21536914.95251%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Ağustosta bu konulara dikkat!
17 okunma

Ağustosta bu konulara dikkat!

Sevgili okurlar, Merkür astrolojide hızı, hareketi, zekayı ve oyunculuğu açıklar. Tanrıların habercisi olarak adlandırılması da bu nedenledir. Ancak Merkür her ...

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 16:58
Ağustosta bu konulara dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sevgili okurlar, Merkür, astrolojide hızlılığı, hareketi, zekayı ve iletişimi temsil eder. Tanrıların habercisi olarak bilinmesinin nedeni de budur. Ancak, astronomik nedenlerden dolayı, Dünya’dan bakıldığında Merkür her yıl en az üç kez geri gidiyormuş gibi görünür. Bu zamanlarda olayların seyri, kararlarımız ve düşüncelerimizde önemli dönüşümler ve kırılmalar yaşanır. Çoğu zaman fikir değiştirir, eksik olanı fark ederek yeniden başlamak veya devam eden işleri düzeltmek zorunda kalabiliriz.

Merkür, 5 Ağustos’tan itibaren Başak burcunda geri hareketine başlayacak ve 15 Ağustos’ta Aslan burcuna geri dönecek. Bu süreçte, 19 Ağustos’taki iç kavuşuma ve aynı gün gerçekleşen dolunaya dikkat etmek gerekiyor. Dolunayda Uranüs öne çıkıyor ve belirli konularda daha uyanık olmamız gerektiğini vurguluyor. Bunlardan ilki, ne kadar objektif olduğumuzla ilgili. Çoğu zaman belirli düşüncelere sahip çıkar ve bu düşüncelerin kişiliğimizin bir parçası olduğunu düşünürüz. 19 Ağustos’taki dolunay bu konuda bize önemli bir ders verebilir. Özellikle planlar ve kişisel olarak önemsediğimiz, katı davrandığımız konularda önemli gerginlikler, sürtüşmeler veya kilitlenmeler yaşanabilir. Dolunaylar kutuplaşma ve farkındalık yaratan zamanlardır, bu nedenle 19 Ağustos civarında düşünce düzeyinde daha gergin ve farklı bir tutum sergileyebiliriz. Bu gibi zamanlarda görüşmelerde, belgelerde veya karar verme süreçlerinde aksaklıklar yaşanabilir.

Öte yandan, Merkür hareket ve yolculukları anlatan bir güç olduğundan, 19 Ağustos civarında trafikte, yolda ve iletişim alanında daha dikkatli ve sakin olmaya çalışmalıyız. Belgeler veya belirli kararlar anlaşmazlık kaynağı olabilir. Benzer şekilde, teknolojiyi, haberleşmeyi ve medyayı ilgilendiren konularda ani durumlar ve aksaklıklar yaşanabilir.

14 Ağustos’ta yüksek enerjiler ve gerginlikler yaşanacak.

Ağustos ayı boyunca, düşüncelerimizi, görüşlerimizi ve iletişimimizi ilgilendiren konularda yüksek enerjiler yaşanacak, ancak aynı zamanda engelleyici veya geciktirici durumlar da gündeme gelecek. Mars ve Jüpiter’in İkizler burcunda bir araya gelmesi, sözlerde, görüşmelerde, iletişimde ve hareketle ilgili konularda yüksek enerjilere işaret ediyor. Bu durum, inançlarımız, fikir ve görüşlerimiz doğrultusunda daha ateşli, kavgacı veya iddialı olmamıza da neden olabilir. Özellikle 14 Ağustos civarında, hem yolculuklarda ve hareket halindeyken hem de düşünce boyutunda yüksek gerilimler ve aynı zamanda bazı şanssızlıklar yaşanabilir. Bu durumlar, daha planlı ve gerçekçi olmamızı gerektiren gelişmelere işaret ediyor. Böyle zamanlarda, inandığımız veya aşırı kişiselleştirdiğimiz düşüncelerimizde sakin ve dengeli davranmamız gereken durumlarla karşılaşabiliriz. Özellikle değişken burçlar olan İkizler, Başak, Yay ve Balık burçları (astrolojik haritalarında bu burçları güçlü olan kişiler) daha fazla enerjiye maruz kalabilir, ancak aynı zamanda yüksek bir stres ve huzursuzluk da yaşayabilirler. Bu yüksek ve gergin enerjinin iyi yönetilemediği durumlarda kazalar, tartışmalar ve zihinsel açıdan tüketici olabilecek durumlarla daha çok karşılaşabiliriz.

Çok hareketli, hızlı ve enerjik bir döneme giriyoruz. Bu dönemde, iletişim ve hareket gezegeni Merkür’ün 29 Ağustos’a kadar geri hareket halinde olması, pek çok karar, görüşme içeren konuda ve özellikle fikirlerimizin ve inançlarımızın öne çıktığı konularda daha aklı selim bir tutum içinde olmamızı öneriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP