DOLAR 34,1263 0.29%
EURO 38,1014 0.09%
ALTIN 2.873,571,58
BITCOIN 2141348-0.3554%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Afrikalı Djibi Türkiye’de adım atmaya başladı
7 okunma

Afrikalı Djibi Türkiye’de adım atmaya başladı

ABONE OL
Eylül 9, 2024 07:43
Afrikalı Djibi Türkiye’de adım atmaya başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Guinea’lı Djibi Sare, 3 yıl önce geçirdiği beyin kanaması sonrasında sol tarafında güçsüzlük yaşadı ve yürüyemez hale geldi. Hayali, profesör olmak için Amerika’ya gitmek olan Sare, tekerlekli sandalyeye mahkum kaldı. Hareketsizliğin neden olduğu ek kemik oluşumu, Sare’nin hayatını daha da zorlaştırdı. Amerika hayaliyle yaşayan Sare, Guinea’de tedavi şansı bulamayınca umutlarını Türkiye’ye taşıdı.

Medicana Ataköy Hastanesi’nde Djibi Sare’nin sol kalçasındaki ek kemikler ameliyatla temizlendi. Ardından yoğun bir nörorehabilitasyon programına alınan Sare, robotik yürüme tedavisi ve fizyoterapi gördü. 10 gün içinde ortezlerle desteklenen Sare, adım atmaya başladı.

“Acılarımın geçmesini ve Amerika’ya gidebilmeyi hayal ediyorum,” diyen Sare, beyin kanaması geçirmeden önceki hedeflerine geri dönmeyi umuyor. “Türkiye’ye gelmeden önce hareket edemiyordum, şimdi ise edebiliyorum,” diye ekleyen Sare, tedavisine devam ederek eski hayatına geri dönmeyi umuyor.

Medicana Ataköy Hastanesi’nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Aziz Yıldırım, Sare’nin tedavisini ve iyileşmesini şöyle açıkladı: “Djibi Sare’nin kalçasındaki kitle nedeniyle hastanemize başvurdu. Operasyon sonrası yoğun bir fizik tedavi programı uyguladık. 3 yıl sonra tedaviye başlamasına rağmen, Sare’de önemli iyileşmeler gözlemledik. Hastamız ilk geldiğinde oturma dengesini bile sağlayamıyor, yürümekten tamamen yoksundu. Robotik yürüme tedavisi ve fizik tedaviyle 10 gün içinde adım attırmaya başladık.”

Doç. Dr. Yıldırım, “İnme sonrası hareketsizlik, kalça, diz veya dirseklerde kemik kitleleri oluşmasına neden olabilir. Erken tedavi almazsa, bu kitleler eklem hareket kısıtlılığına ve şiddetli ağrıya yol açabilir. Djibi Sare gibi hastaların mutlaka ameliyat olması gerekir. Tedavi almazsa, bu komplikasyonların gelişme riski yüzde 20-30’dur,” diye açıkladı.

“Djibi Sare’yi 2-3 aylık yoğun rehabilitasyonla daha iyi bir noktaya getirebiliriz,” diyen Doç. Dr. Yıldırım, “Hasta evde en az bir saat yardımcılarıyla egzersiz yapmalıdır,” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Türkiye Sağlık Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP