DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21551810.30102%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Afganistan’da Yunus Emre Enstitüsü Kursiyerlerine Sertifikalar Verildi
12 okunma

Afganistan’da Yunus Emre Enstitüsü Kursiyerlerine Sertifikalar Verildi

ABONE OL
Eylül 3, 2024 10:47
Afganistan’da Yunus Emre Enstitüsü Kursiyerlerine Sertifikalar Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Afganistan’da Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen takı tasarımı, hat, tezhip ve Osmanlı Türkçesi kurslarını tamamlayan 55 kursiyer, sertifikalarını almaya hak kazandı.

YEE, Türk kültürünü Afganistan’da tanıtma amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor ve bu kapsamda açtığı kursların tamamlanması nedeniyle bir tören gerçekleştirildi.

Tören, Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliği kampüsünde düzenlendi ve büyükelçilik çalışanları, Kabil’deki Türk kurumlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

YEE Kabil Türk Kültür Merkezi tarafından başlatılan bu kültür-sanat kurslarını başarıyla tamamlayan 55 kursiyer, sertifikalarına kavuştu.

Takı tasarımı, hat, tezhip ve Osmanlı Türkçesi kurslarını başarıyla bitiren kursiyerler, sertifikalarını Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ve Misyon Şefi Cenk Ünal’dan aldılar.

Törende kursiyerlerin kendi elleriyle hazırladıkları eserler sergilendi ve davetliler Türk mutfağının lezzetleriyle ağırlandı.

Törende konuşan Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ve Misyon Şefi Cenk Ünal, YEE’nin Afganistan’daki çalışmalarıyla iki ülke halkı arasında köprü kurduğunu vurguladı.

YEE Kabil Türk Kültür Merkezi Koordinatör Vekili Gündüz Pulat, kursiyerlere hitaben “Bu kursları tamamlamanızla sadece Türkiye ve Türk kültürünü yakından tanımakla kalmadınız, aynı zamanda geleceğinize daha güvenle bakabileceğiniz bir mesleğe sahip oldunuz.” dedi.

Kursiyerlere başarılarının kutlaması olarak çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kültür Sanat Büyükelçilik Afganistan Türkiye Osmanlı Güncel Tören Kabil

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP