DOLAR 34,1658 0.05%
EURO 37,9730 0.11%
ALTIN 2.884,41-0,02
BITCOIN 2161200-0.58539%
İstanbul
23°

AÇIK

05:22

SABAHA KALAN SÜRE

AESOB Başkanı ve TESK Başkan Vekili Adlıhan Dere, Mesleki Eğitime Katılımı Arttırmak İstiyor
9 okunma

AESOB Başkanı ve TESK Başkan Vekili Adlıhan Dere, Mesleki Eğitime Katılımı Arttırmak İstiyor

ABONE OL
Ağustos 12, 2024 09:38
AESOB Başkanı ve TESK Başkan Vekili Adlıhan Dere, Mesleki Eğitime Katılımı Arttırmak İstiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AESOB Başkanı ve TESK Başkan Vekili Adlıhan Dere, mesleki eğitimde katılımı artırmak için “Neden Meslek Lisesi?” sorusunun cevabını toplumla paylaşma amacında olduğunu belirtti. Dere, ülkenin sadece doktor, mühendis ve öğretmene değil, ülke ekonomisine yön veren sanatkarlara da ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, TESK Genel Başkan Vekilliğine seçilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, Türk Telekom Anadolu Lisesi Müdürü Bekir Motor, Canan-Yavuz Gürkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Öner, emekli okul müdürleri Hanifi İnce ve Nabi Arslan tarafından ziyaret edildi. Ziyaret sırasında sektördeki çırak ve kalfa eksikliği ve çözüm yolları ele alındı.

Çırak ve kalfa eksikliğine çözüm bulmak için, meslek lisesi mezunlarının askerlik ertelemesinin 3+3 olarak uygulanması, meslek lisesi mezunlarına pasaport kolaylığı sağlanması, ortaokul 8. sınıf öğrencilerine MESEM alan ve dallarının tanıtılması amacıyla haftada 2 saatlik meslek dersleri konulması ve dezavantajlı bölgelerdeki okullarda zorunlu ders olarak işlenmesi, ortaokullarda mesleki tanıtım derslerine meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezlerinde zorunlu ders saatini tamamlamayan öğretmenlerin görevlendirilmesi gibi konular görüşüldü.

AESOB Başkanı ve TESK Başkan Vekili Adlıhan Dere, mesleki eğitime olan katılımı artırmak için ailelerin bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı. Antalya’da Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte eğitim planlaması için çalışmalar başlattıklarını ve önümüzdeki günlerde velilerle “Neden Meslek Lisesi?” konulu toplantılar düzenleyerek bilgi ve deneyimlerini paylaşmayı hedeflediklerini belirtti. Dere, “Çocuklarımızın eğitim hayatlarında her zaman en iyi eğitimi almalarını ve meslek sahibi olmalarını istiyoruz. Ancak bu ülkenin sadece beyaz yakalılara değil, mavi yakalılara da ihtiyacı var. Bu konuda çok ısrarcıyız. Her toplantıda dile getiriyoruz, öğrencilerin beyaz yakadan mavi yakaya yönlendirilmesi gerektiğini belirtiyoruz” dedi.

“Neden Meslek Lisesi?” temalı toplantılara öğrenci velilerinin yanı sıra, işyeri sahipleri, işverenler, AESOB’a bağlı esnaf oda başkanları, yönetici ve temsilciler, usta öğreticiler, sektör temsilcileri, ortaokul, meslek lisesi ve mesleki eğitim merkezlerinde görev yapan yönetici ve öğretmenler, Antalya’daki üniversitelerin mesleki eğitimle ilgili fakültelerinden akademisyenler, resmi kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılması hedefleniyor. – ANTALYA

Meslek Lisesi antalya Tesk Eğitim Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP