DOLAR 34,2543 0.32%
EURO 37,8326 0.14%
ALTIN 2.927,170,40
BITCOIN 21039291.13558%
İstanbul
21°

AÇIK

15:58

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Adana’da TEKNOFEST Coşkusu Devam Ediyor
5 okunma

Adana’da TEKNOFEST Coşkusu Devam Ediyor

ABONE OL
Ekim 3, 2024 08:47
Adana’da TEKNOFEST Coşkusu Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana’da düzenlenen TEKNOFEST’in ikinci günü, akrobasi gösterileri, ileri teknoloji simülasyonları ve çeşitli etkinliklerle dolu bir program sunuyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği festivalde, Anadolu Ajansı “Global İletişim Ortağı” olarak yer alıyor. Etkinlikler, Adana Havalimanı’nda gerçekleştiriliyor.

Festivalin ikinci gününde ziyaretçiler, akrobasi gösterilerinin yanı sıra bilimsel atölye ve sergilere katılarak çeşitli konularda bilgi edinebilecekler. Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, HÜRJET, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar, atak helikopterleri ve paramotorlar gökyüzünde gösteri yapacak. Ayrıca, TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA III insansız savaş uçağı, ilk kez halkın huzurunda gösteri sunacak.

Bu yıl 790 bin takım ve 1 milyon 650 binden fazla katılımcının başvurduğu teknoloji yarışmalarında dereceye girenler, TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi’nde yarışacak. Festivalde ayrıca, TEKNOFEST Proje Sergi Alanı, Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması, E-Ticaret Hackathonu, TEKNOFEST Drone Şampiyonası, World Drone Cup Yarışmaları ve Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) gibi etkinlikler düzenlenecek.

“Köklerden Geleceğe: TEKNOFEST Dijital Evren” deneyim alanı, katılımcıları Anadolu’dan çıkan bilim insanlarının izinde dijital bir yolculuğa çıkaracak. “Zaferin İzinde: Çanakkale Dijital Deneyim Alanı”nda ise katılımcılar, Mehmetçiğin Çanakkale cephesindeki zorlu mücadelesini simülasyonla yaşayacaklar. “TEKNOFEST Zaman Tüneli”nde ise festivalin tarihini keşfedebilecekler.

Festival ana sahnesinde, “Bilim Gösterisi”, “Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa”, “HÜRKUŞ-GÖKBEY Müzikali” ve “Keşif Kampüsü Mezuniyet Töreni” gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. Çocuk sahnesinde ise “Bilim Gösterisi”, “Sahne Senin Çocuk”, “Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa”, “HÜRKUŞ-GÖKBEY Müzikali”, “Ege ile Gaga” ve “Tiyatro Gösterisi” gibi etkinlikler ile ödüllü bilgi yarışmaları yer alacak.

Katılımcılar ayrıca, “Güneş Gözlemi”, “Planetaryum”, “Uzay Temalı Çocuk Parkı”, “Simülasyon Deneyim Alanları”, “Kara ve Hava Araçları Sergisi”, “Hareketli Kara Araçları Sergisi”, “Sıcak Hava Balonu”, “Bigg Çadırı”, “Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu Çadırı” ve “Pedallı Uçuş Etkinliği” gibi aktivitelere katılarak keyifli zaman geçirebilecekler.

Festival heyecanına ortak olmak isteyen ziyaretçiler, kayıtlarını TEKNOFEST internet sitesi ve mobil uygulama üzerinden yapabilirler.

Kültür Sanat Teknofest Havacılık Teknoloji Festival Yaşam adana Uzay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP