DOLAR 34,0890 0.2%
EURO 38,1501 0.18%
ALTIN 2.846,500,62
BITCOIN 21761542.93726%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Adana’da Özel Okulda Kitap Skandalı
13 okunma

Adana’da Özel Okulda Kitap Skandalı

ABONE OL
Eylül 5, 2024 07:48
Adana’da Özel Okulda Kitap Skandalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana’da yaşayan Avukat Nazan Akça Subaşı, 10 yaşındaki kızını özel bir okula kaydettirmek istedi. Ancak okulun kitap listesi için zorunlu olarak belirli bir kitapçıdan kitap almaları gerektiği belirtildi. Subaşı, bu kitapçıdan kitap satın almak istediğinde, 30 bin TL gibi yüksek bir fatura ile karşılaştı.

Subaşı, daha sonra kitapları basan yayınevine ulaşarak, doğrudan onlardan kitap satın almak istedi. Ancak yayınevi, sadece belirli bir kırtasiyeyle çalıştığını ve bireysel satış yapmadığını belirtti.

İnternet üzerinden yaptığı araştırmalar sonucunda, aynı kitapların yayınevinin kendi sitesinde bin TL’ye satıldığını fark eden Subaşı, bu durumdan şüphelendi. Kitapların gerçek değerinin çok üzerinde fiyatlandırıldığını düşünen Subaşı, konuyu yargıya taşımaya karar verdi.

Subaşı’nın şikayeti üzerine hazırlanan iddianame, Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Okulun müdürü, ‘görevi kötüye kullanma’ suçlamasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmaya başladı.

Ayrıca, kitapları satan kırtasiyenin velileri arayarak, çocuklarının kitaplarını satın almadıkları takdirde derslere giremeyecekleri yönünde baskı yaptığı iddia edildi. Velilerin kişisel bilgilerinin özel okul tarafından kırtasiyeye verildiği de iddia edildi.

Okuldan ayrılmış bir öğretmen de davaya müdahil olarak, okulun kitap seçimi sırasında öğretmenlerden fikir alınmadığını belirtti.

Avukat Subaşı, özel okulların kitapları zorunlu olarak yüksek fiyatlarla satarak velileri mağdur ettiğini, bu durumun rekabet kanunlarına aykırı olduğunu ve dolandırıcılık suçunu oluşturduğunu söyledi. Velilerin mağdur olmamaları için il hakem heyetlerine başvurmaları gerektiğini belirtti.

Subaşı, aynı sorunla geçen sene de karşılaştığını ve o zaman da konuyu yargıya taşıdığını, ancak özel okulun bu haksız uygulamayı sürdürdüğünü belirtti.

Öte yandan, özel okulda kitap almayan öğrencilerin derse alınmadığı da iddia edildi. – ADANA

Dolandırıcılık Mahkeme Güncel Eğitim Hukuk Yerel adana

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP