DOLAR 34,0890 0.2%
EURO 38,1501 0.18%
ALTIN 2.846,500,62
BITCOIN 21761542.93726%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Adana’da Hobi Olarak Başladığı Saat Tamirciliği Mesleğe Dönüştü
9 okunma

Adana’da Hobi Olarak Başladığı Saat Tamirciliği Mesleğe Dönüştü

ABONE OL
Ağustos 12, 2024 11:48
Adana’da Hobi Olarak Başladığı Saat Tamirciliği Mesleğe Dönüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

45 yaşındaki Cumali Özdemir, Adana’da hobi olarak başladığı saat tamirciliğini mesleğe dönüştürmüş ve antikalarla dolu dükkanında bu tutkusunu yaşamaya devam ediyor.

Özdemir, bir sağlık teknikeri olarak çalışırken, 10 yıl önce saatlere olan ilgisiyle tamirciliğe merak salmış.

İnternetten videolar izleyerek evindeki saatleri tamir etmeye başlayan Özdemir, zamanla kendini bu alanda geliştirerek uzmanlaşmış.

Antika saatler de toplamaya başlayan Özdemir, bunların tamirini yaparak bu tutkusunu işine dönüştürmeye karar vermiş.

Bir süre sağlık memurluğuyla saat tamirciliğini bir arada yürüten Özdemir, sonunda iş yeri açmaya karar vermiş.

23 yıl süren sağlık teknikerliği mesleğinden istifa edip Adana’nın Seyhan ilçesindeki Antika Çarşısı’nda dükkan açan Özdemir, hobisini mesleğe dönüştürmüş.

AA muhabirine verdiği röportajda Özdemir, internetten saat tamiri videolarını izleyerek kendini geliştirdiğini anlatmış.

Her saatin kendine özgü özellikleri olduğunu belirten Özdemir, tamir ettiği saatlerden büyük keyif aldığını ifade etmiş.

Özellikle antika parçaları tamir etmenin ona huzur verdiğini söyleyen Özdemir, müşterilerin dükkanına “atadan kalma” diye tabir edilen antika saatler getirdiğini, artık kullanamadıkları için satmak istediklerini ve kendisinin de onları alıp bakımlarını yaptığını belirtmiş.

“Herkes kendisinden bir parça buluyor”

Özdemir, iş yerinde saat tamirinin yanı sıra çok sayıda antika saat de sergilediğini söylemiş.

Müşterilerin iş yerinde saatlerce vakit geçirdiklerini ve onlara antika saatlerin hikayelerini anlattığını belirten Özdemir, şunları söylemiş:

“Burası, insanları zamanda bir yolculuğa çıkarıyor. Herkes burada kendisinden bir parça buluyor. Kimisi, ‘nenemle, dedemle geçirdiğim günler aklıma geliyor’ diyor. Kimisi rahmetlik anne babasından ve çocukluğundan bahsediyor. Çok değişik bir duygu, yaşamak lazım. Günümüzdeki hiçbir malzemede bu yaşanmışlık hissini bulamıyorsun. Eskilerden bir şeyi eline aldığın zaman onun kendi dokusu, hissiyatı ve maneviyatı başka oluyor. Seni alıp başka diyarlara götürüyor resmen. Antika böyle bir şey. Eskiler her zaman ruha iyi geliyor.”

Kaynak: AA / Kültür Sanat

adana Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP