Adana Ticaret Odası’nın düzenlediği 15. Tescilli Adana Kebabı Eğitimi’nde 50 kursiyer, iki gün boyunca usta ellerden kebap yapımının inceliklerini öğrendi. 13 kadın kursiyer de dahil olmak üzere katılımcılar, etin kıyımından mangalda pişmeye kadar tüm aşamaları deneyimleme fırsatı buldu.
ATO’nun ATOSEV tesislerinde gerçekleşen eğitimde kursiyerler, farklı meslek gruplarından gelerek tecrübe kazandı. Ustaların anlatımlarını dikkatle izleyen kursiyerler, pratik yaparak bilgilerini pekiştirdi. Eğitimin sonunda tüm kursiyerlere sertifikaları verildi.
ATO Başkanı Yücel Bayram, eğitimlere katılımlarından dolayı kursiyerlere ve emeği geçen herkese teşekkür etti ve eğitimlerin devam edeceğini belirtti.
Kursiyerlerden Müzeyyen Çıkman, coğrafi işaret tescilli Adana kebabının yapımını merak ettiği için kursa katıldığını ve zırh çekme, şişe dizme ve tablacı salatası yapımı gibi teknikleri öğrendiğini ifade etti. Sevim Bilir ise kebapçı açmak için kursa katıldığını ve eğitimin çok faydalı olduğunu belirterek, “Kebabı zaten seviyordum ama burada püf noktalarını öğrendim. Kendim de aşçılık yapıyorum, bu sertifikadan sonra kebapçı açacağım. Adana Kebabına da kadın eli değecek,” dedi.
GENEL
6 saat önceGENEL
6 saat önceGÜNDEM
7 saat önceGÜNDEM
7 saat önceGENEL
7 saat önceGENEL
7 saat önceGENEL
7 saat önce