DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2152534-0.43039%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

16:28

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Adana Tabip Odası ve Sağlık Sendikaları İl Sağlık Müdürlüğü önünde eylem yaptı
11 okunma

Adana Tabip Odası ve Sağlık Sendikaları İl Sağlık Müdürlüğü önünde eylem yaptı

ABONE OL
Eylül 12, 2024 07:44
Adana Tabip Odası ve Sağlık Sendikaları İl Sağlık Müdürlüğü önünde eylem yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana Tabip Odası ve çeşitli sağlık sendikalarının üyeleri, İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelerek eylem düzenledi. Eylemin basın açıklamasını Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Özden Polatöz okudu ve Dr. Can Cevher Gürler’in hala yoğun bakımda tedavi gördüğünü belirtti. Polatöz, Gürler’e acil şifalar dileyerek bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınadı.

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET SORUNU ARTIYOR’

Dr. Polatöz, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ülke genelinde ciddi bir sorun olduğunu vurguladı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, son beş yılda 30.000’den fazla sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı. Bu olayların çoğu hastanelerde, aile sağlığı merkezlerinde ve acil servislerde meydana geliyor ve her gün 100’den fazla sağlık çalışanı sözlü veya fiziksel saldırıya uğruyor. Bu durum, sağlık çalışanlarının güvenli bir çalışma ortamına sahip olmasını engelliyor.

‘CİDDİ ÖNLEMLER ALINMALI’

Sağlıkta şiddetin tüm toplumu etkileyen yapısal bir kriz olduğunu söyleyen Dr. Polatöz, sağlık çalışanlarının güvenli ve onurlu bir şekilde mesleklerini yapabilmeleri için ciddi adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Yetkililerden bu konuda acil ve etkili önlemler alınmasını ve sağlık çalışanlarının korunması için yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini talep etti.

Dr. Can Cevher Gürler’in yaşadığı olay, sağlıkta şiddet sorununun ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Adana Tabip Odası, meslektaşlarının yanında olduğunu ve bu olayın takipçisi olacağını belirtti. Sağlıkta şiddete karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ve meslektaşlarının güvenliği ve onuru için tüm imkanlarını seferber edeceklerini ifade ettiler.

Haber: Nuri PİR-Kamera: Gülşah ÖZGEN/ADANA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

İl Sağlık Müdürlüğü Adana Tabip Odası Güvenlik Sağlık Güncel Adana

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP