DOLAR 34,1101 0.06%
EURO 37,9966 0.24%
ALTIN 2.817,600,06
BITCOIN 20621563.25258%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Türkiye Ayşenur Ezgi Eygi için soruşma açtı | Dış Haberler
12 okunma

Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Türkiye Ayşenur Ezgi Eygi için soruşma açtı | Dış Haberler

Son dakika... Adalet Bakanı Tunç, Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail tarafından öldürülmesiyle ilgili Türkiye tarafından soruşturma açıldığını duyurdu

ABONE OL
Eylül 12, 2024 08:45
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Türkiye Ayşenur Ezgi Eygi için soruşma açtı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye, İsrail askerleri tarafından öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Ayşenur Ezgi Eygi’nin kanı yerde kalmayacak” diyerek İsrail’in bu eyleminin hesabını vereceğini söyledi.

Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül’de işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı bir gösteride İsrail keskin nişancısı tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. 26 yaşındaki Eygi, Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılmış ve ABD vatandaşlığı da bulunuyordu.

İSRAİL ASKERLERİNİN AKTİVİST AYŞENUR EZGİ EYGİ’Yİ ÖLDÜRMESİ

Barışçıl bir gösteri sırasında İsrail askerleri, göstericilere ateş açtı. Başından vurulan Eygi, Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

Ayşenur Ezgi Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi. 2003’te İsrail buldozeri tarafından öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie de aynı harekete mensuptu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi’nin öldürülmesini kınadı ve İsrail’in işlediği insanlığa karşı suçların hesabını hukuk önünde vermesi için her platformda çaba göstermeye devam edeceklerini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP