DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21571500.49497%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Adalet Bakanı: Denetimli serbestlik yükümlüleriyle 460 okulun tamiratı yapıldı
7 okunma

Adalet Bakanı: Denetimli serbestlik yükümlüleriyle 460 okulun tamiratı yapıldı

ABONE OL
Eylül 9, 2024 08:48
Adalet Bakanı: Denetimli serbestlik yükümlüleriyle 460 okulun tamiratı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl, Adalet Bakanlığı’nın denetimli serbestlik programında yer alan kişilerin katılımıyla 460 okulun tamirat ve tadilat çalışmaları tamamlandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu programın amacının yalnızca suçluları cezalandırmak değil, aynı zamanda onları toplumda yeniden bir yere kavuşturmak ve onları kamu yararına çalışmaya teşvik etmek olduğunu belirtti.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, kamu yararına çalışma zorunluluğu bulunan kişilerin cezalarını, denetimli serbestlik müdürlükleri aracılığıyla yerine getiriyor. Bu program sayesinde, kişiler hem meslek sahibi olma fırsatı buluyor hem de toplumun faydasına hizmet ediyorlar.

Bakan Tunç, programın amacının suçluların kurallara uyma becerilerini geliştirmeleri, çalışma disiplini kazanmaları, başkalarının haklarına saygı duymayı öğrenmeleri, zamanlarını etkili bir şekilde planlamaları, bir meslek edinmeleri ve hatta kendi işlerini kurmaları olduğunu vurguladı.

Yaz aylarında, denetimli serbestlik programında yer alan kişiler 207 okulun badana ve boya işlerini, 249 okulun çevre düzenlemesi, temizlik ve bakım çalışmalarını, masa ve sıraların tamirat ve tadilatını üstlendiler. Ayrıca, 4 okulun yeni binalara taşınmasında da görev aldılar.

Bakan Tunç, hukuk devletinin temel amacının adaletin tecellisi olduğunu ve bunun da ceza adalet sistemi aracılığıyla sağlandığını belirtti. Bu sistem, suçluların cezalandırılmasının yanı sıra, onların topluma yeniden entegre olmalarını da hedefliyor. Bakan, hükümlülerin topluma yeniden kazandırılmaları ve meslek sahibi olmaları için devlet eliyle eğitim ve mesleki deneyim sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adalet Bakanlığı Yılmaz Tunç Yılmaz Tunç Eğitim Güncel Kamu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP