DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake Türkiye'ye veda etti | Dış Haberler
15 okunma

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake Türkiye'ye veda etti | Dış Haberler

3 yıllık görev süresi dolan ve ülkesine dönen ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake, elçiliğin sosyal medya hesabından paylaşılan video mesajla Türkiye'ye veda etti. İki ülke arasındaki güven ve karşılıklı saygıyı artırarak ikili ortaklığın güçlendirildiğini aktaran Flake, "F-16'ların satışı, Finlandiya ile İsveç'in NATO'ya katılımı gibi konularda kritik bir ilerleme sağlayarak meselelerin üstesinden geldik." dedi. Konuşmasının sonunda duygusal anlar yaşayan Flake, "Bu muhteşem ülkenin insanlarını özleyeceğim. Buradan ayrılmak yuvamızı geride bırakıp gitmek gibi. Türkiye'de görev yapmaktan onur duydum" ifadelerini kullandı

ABONE OL
Eylül 3, 2024 08:45
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake Türkiye'ye veda etti | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Türkiye’deki görev süresinin sona ermesinin ardından duygusal bir veda videosu yayınladı.

Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Flake, Türk halkı ve Amerikan halkı arasındaki güçlü bağları ve işbirliğini geliştirmek için 3 yıl boyunca çalıştığını belirtti.

Görev süresi boyunca Türk makamlarıyla yürüttükleri ortak projeleri ve eğitim alanındaki faaliyetlerini vurgulayan Flake, Türkiye’nin muhteşem sporcularla dolu, spor tutkunları için harika bir ülke olduğunu da sözlerine ekledi.

Flake, iki ülke arasındaki güven ve karşılıklı saygının güçlendiğini, F-16 satışları ve Finlandiya ile İsveç’in NATO’ya katılımı gibi konularda önemli ilerleme kaydedildiğini dile getirdi.

Ukrayna’ya verdikleri ortak desteğe dikkat çeken Flake, Türkiye’nin Karadeniz Tahıl Girişimi’nde gösterdiği liderlik ve küresel gıda güvenliğini sağlamada oynadığı rol için teşekkür etti.

Ankara’da MİT koordinasyonunda gerçekleşen esir takası konusunu da hatırlatan Flake, iki ülkenin birlikte NATO’yu güçlendirdiğini ve 2026’daki NATO zirvesinin Türkiye’de düzenleneceğini vurguladı.

“TÜRKİYE’DE GÖREV YAPMAKTAN ONUR DUYDUM”

Videonun sonunda Flake, Türkiye’de görev yapmaktan duyduğu onuru dile getirerek şunları söyledi:

“Eşim Cheryl, ailem ve ben burada çok sıcak karşılandık. Yemekleri, deniz kenarındaki muhteşem şehirleri, Akdeniz, Ege ve İstanbul Boğazı’nda yüzmeyi, zengin tarihi, kültürü, UNESCO listesindeki alanları ve hepsinden önemlisi bu muhteşem ülkenin insanlarını özleyeceğim. Buradan ayrılmak, yuvamızı geride bırakıp gitmek gibi. Size ne kadar teşekkür etsem az. Türkiye’de görev yapmaktan onur duydum ve nereye gidersem gideyim yüreğimde taşıyacağım minnettarlık ve anılarla ayrılıyorum Türkiye’den. Hoşça kalın.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP