DOLAR 34,1839 0.12%
EURO 38,2059 -0.13%
ALTIN 2.933,250,01
BITCOIN 22307153.88591%
İstanbul
25°

AÇIK

05:25

SABAHA KALAN SÜRE

ABD'li Senatör Sanders, İsrail'e silah satışının durdurulması için tasarı sundu | Dış Haberler
8 okunma

ABD'li Senatör Sanders, İsrail'e silah satışının durdurulması için tasarı sundu | Dış Haberler

ABD'li bağımsız Senatör Bernie Sanders, ABD'nin İsrail'e silah ihracatının durdurulması yönünde tasarıyı Senato'ya sundu. Sanders, "Netanyahu'nun radikal hükümetine daha fazla silah gönderilmesi kabul edilemez." dedi ve "ABD silahlarının, Gazze'deki çok sayıda sivilin ölümünden sorumlu olduğunu" belirtti

ABONE OL
Eylül 26, 2024 08:45
ABD'li Senatör Sanders, İsrail'e silah satışının durdurulması için tasarı sundu | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’li Senatör Bernie Sanders, İsrail’e yapılan 20 milyar dolarlık silah satışını durdurmak için Senato’ya bir tasarı sunduğunu duyurdu. Bu satış, ABD’nin İsrail’e verdiği son onaylanan silah satışını engellemeyi amaçlıyor.

Sanders, İsrail’e silah satışına karşı bir tasarı sunduğunu açıklayan yazılı bir açıklama yaptı. Sanders, “(İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu’nun radikal hükümetine daha fazla silah gönderilmesi kabul edilemez” dedi.

Sanders, bu satışın 1961 tarihli Yabancı Destek Yasası ve Silah İhracat Kontrol Yasası’nı ihlal ettiğini belirtti. Ayrıca, bu silahların uluslararası hukuka ve ABD hukukuna aykırı olduğunu gösteren birçok belge olduğunu da iddia etti.

Sanders, ABD’nin “bu vahşetteki suç ortaklığına son vermesi gerektiğini” vurguladı. “ABD silahlarının, Gazze’deki çok sayıda sivilin ölümünden sorumlu olduğunu” da ekledi.

Sanders’ın açıklamasında, tasarının Kasım ayında toplanacak Senato’da oylanacağı belirtildi.

İsrail’e 20 milyar dolarlık silah satışı

ABD yönetimi, İsrail’e koşulsuz destek vermekle eleştiriliyor. Ağustos ayında, bu ülkeye 5 ayrı pakette toplam 20 milyar dolarlık silah satışı onaylandı.

Satışın en büyük kısmını 18,9 milyar dolar değerinde 50 adet F-15IA ve 25 adet F-15I savaş uçağı ile ilgili mühimmatlar oluşturuyor. Bu silah satışına ek olarak, 30 adet orta menzilli hava-hava füze sistemi (AMRAAM), 32 binden fazla tank mermisi ve diğer ilgili ekipmanlar da dahil edildi.

Bunlara ek olarak, 50 binden fazla top mermisi ve ilgili ekipmanların satışına da ayrı bir paket olarak onay verildi. Toplam 20,3 milyar dolarlık olan bu satış, Gazze’de ateşkes sürecinin belirsizliği ve bölgede artan gerginlik sırasında onaylandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP