DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

ABD'li Senatör Graham, Hamas'ın yeni Siyasi Büro Başkanı Sinvar'ı öldürmekle tehdit etti | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • ABD'li Senatör Graham, Hamas'ın yeni Siyasi Büro Başkanı Sinvar'ı öldürmekle tehdit etti | Dış Haberler
15 okunma

ABD'li Senatör Graham, Hamas'ın yeni Siyasi Büro Başkanı Sinvar'ı öldürmekle tehdit etti | Dış Haberler

ABD'de Cumhuriyetçi Parti Senatörü Lindsey Graham, 5 Kasım'daki başkanlık seçimini kazanmaları durumunda, Hamas'ın yeni Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ı öldürme tehdidinde bulundu.

ABONE OL
Eylül 5, 2024 07:48
ABD'li Senatör Graham, Hamas'ın yeni Siyasi Büro Başkanı Sinvar'ı öldürmekle tehdit etti | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Fox News’e verdiği bir röportajda, eğer partisi 2024 ABD başkanlık seçimlerini kazanırsa, Hamas’ın yeni lideri Yahya Sinvar’ı “yargılamak yerine öldürmeyi” hedeflediklerini söyledi.

Graham, ABD Adalet Bakanlığı’nın Hamas liderlerine yönelik suçlamalara ilişkin açıklamasına atıfta bulunarak, “Burada bir yargılama süreciyle uğraşmıyoruz. Sinvar, (Adalet Bakanı Merrick) Garland’ın yargılamasıyla ilgilenmiyor. Zaman daralıyor dostum. Onu yargılamayacağız, öldüreceğiz.” dedi.

Graham, ABD’nin “caydırıcılığını kaybettiğini”, Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’ten “kimsenin korkmadığını” ifade ederek eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu politikasını övdü.

Graham, Trump’ın İranlı General Kasım Süleymani’nin Irak’taki Amerikalıları hedef alan planını engellemek için “maksimum ekonomik baskı uygulayarak İran’ı köşeye sıkıştırdığını ve Süleymani’yi öldürdüğünü” savundu.

Cumhuriyetçi Senatör ayrıca, ABD yönetiminin Husiler’in Kızıldeniz’deki gemileri hedef alması ve İran’ın bölgeyi tehdit etmesi karşısında yeterince sert davranmadığını söyledi.

ABD’nin Hamas liderlerine yönelik suçlamaları

ABD Adalet Bakanlığı, 7 Ekim 2023’teki saldırılarda rol oynadıkları gerekçesiyle Hamas’ın 6 liderine yönelik iddianame düzenlediğini açıklamıştı.

İddianamede, Hamas’ın eski Siyasi Büro Başkanı ve İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleştirilen bir suikast sonucunda hayatını kaybeden İsmail Haniye, Hamas’ın yeni Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar, Hamas’ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, Kassam Tugayları Komutanı Muhammed el-Masri (Muhammed Deif), Mervan İsa ve Ali Baraka hakkında “terörizm” dahil 7 farklı suçlama yöneltilmişti.

Hamas lideri Haniye, 31 Temmuz’da Tahran’da suikasta uğramış, İran ve Hamas, Haniye’ye yönelik suikastın İsrail tarafından gerçekleştirildiğini iddia etmişti.

İsrail ordusu, Hamas liderlerinden Mervan İsa’nın mart ayında, Muhammed Deif’in ise temmuz ayındaki bir saldırıda öldürüldüğünü iddia etmişti. Hamas bu iddiaları doğrulamamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.