DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

ABD'den Eygi açıklaması: İsrail'den daha fazla detay istemeye devam edeceğiz | Dış Haberler
8 okunma

ABD'den Eygi açıklaması: İsrail'den daha fazla detay istemeye devam edeceğiz | Dış Haberler

İsrail askerlerinin Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında katılımcıların üzerine ateş açması sonucunda Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Ayşenur Ezgi Eygi öldürüldü. ABD olayla ilgili İsrail'den daha fazla detay talep etmeye ve sorumluların hesap vermesi için baskı kurmaya devam edeceklerini bildirdi

ABONE OL
Eylül 17, 2024 07:45
ABD'den Eygi açıklaması: İsrail'den daha fazla detay istemeye devam edeceğiz | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, Ayşenur Ezgi Eygi’nin hayatını kaybetmesinin korkunç bir trajedi olduğunu belirtti ve İsrail’den olayla ilgili daha fazla bilgi talep etmeye devam edeceklerini açıkladı.

Greenfield, BM Güvenlik Konseyi’nde Filistin konusunu ele alan bir toplantıda konuştu.

Konuşmasına, hem kendisinin hem de ABD Başkanı Joe Biden’ın Eygi’nin Batı Şeria’daki ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Greenfield, “Kimsenin gösteriye katıldığı için hayatını riske atmaması gerekir” dedi.

Greenfield, “Bu korkunç trajedi asla yaşanmamalıydı” diyerek İsrail’den olay hakkında daha detaylı bilgi talep etmeye ve sorumluların hesap vermesini sağlamak için baskı yapacaklarını ifade etti.

Eygi’nin ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı dileklerini ileten Greenfield, “Son dönemde yaşanan bu ölüm ve diğerleri çok trajik ve gereksizdi” diye ekledi.

Greenfield, nerede olursa olsun acıya alışmamak gerektiğini vurguladı.

İSRAİL GÜÇLERİNİN EYGİ’Yİ ÖLDÜRMESİ

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’da barışçıl bir gösteri sırasında katılımcılara ateş açtı. Filistinlilere destek vermek amacıyla gösteriye katılan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Ayşenur Ezgi Eygi, başından vurularak ağır yaralandı.

Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırılan Eygi, 6 Eylül’de hayatını kaybetti. Eygi’nin cenazesi, 14 Eylül’de Aydın’ın Didim ilçesinde toprağa verildi.

Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi.

2003’te İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie de aynı harekete mensuptu.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP