DOLAR 34,2930 0.5%
EURO 37,2236 0.43%
ALTIN 2.988,511,17
BITCOIN 23242481.14787%
İstanbul
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

15:41

İKİNDİYE KALAN SÜRE

ABD'den "deepfake" hamlesi | Dış Haberler
7 okunma

ABD'den "deepfake" hamlesi | Dış Haberler

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) yapay zeka destekli "deepfake" teknolojileri üzerine çalıştığı ve bu yolla çevrim içi operasyonlar için gerçek kullanıcılardan ayırt edilemeyecek sahte internet kişilikleri oluşturabilmek üzere proje yürüttüğü bildirildi

ABONE OL
Ekim 18, 2024 07:46
ABD'den "deepfake" hamlesi | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

The Intercept adlı araştırmacı gazetecilik platformunda yayınlanan bir makaleye göre, Pentagon’a bağlı Ortak Özel Harekat Komutanlığı (JSOC), gerçek insan davranışlarını taklit edebilen çevrimiçi profiller oluşturmak için yapay zeka kullanmayı hedefliyor.

"GERÇEK İNSAN DAVRANIŞLARINI TAKLİT EDEBİLEN ÇEVRİMİÇİ PROFİLLER"

Haberde, JSOC’un “birden fazla ifade” ve “resmi kimlik kalitesinde fotoğraflar” içeren profiller oluşturmak için çalıştığı belirtiliyor. Bu “deepfake” profiller, gerçek olup olmadıkları konusunda insanların veya bilgisayarların ayırt edemeyeceği kadar gerçekçi olacak şekilde tasarlanıyor.

JSOC, bu projeyi geliştirmek için halihazırda bu alanda çalışan firmalarla işbirliği yapıyor ve amacı bu “deepfake” profilleri çevrimiçi operasyonlarda kullanmak.

Fotoğraf: İHA

DEEPFAKE PROFİLLERİN YAYGINLAŞMASINDAN ENDİŞE DUYULUYOR

Makalede ayrıca, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) gibi kurumların “deepfake” profillerin yaygınlaşmasından endişe duyduğu ve bu konuda tedbirler almaya çalıştığı belirtiliyor. JSOC’un bu adımı diğer federal kurumlarla çelişiyor.

2022 yılında Meta ve Twitter (X), ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yönetilen ve bazıları yapay zeka ile üretilmiş profil resimleri kullanan hesapları kaldırdı.

Elon Musk, 2022’de Twitter’ı satın aldıktan sonra “Twitter Dosyaları” adıyla bir dizi ifşaat yaptı ve bu ifşaatlardan birinde Twitter ile CENTCOM arasındaki ilişkiyi ortaya çıkardı.

Bu ifşaatlarda, Twitter’ın Orta Doğu’da psikolojik operasyonlar yürüten hesapları ABD ordusunun talebi üzerine beyaz listeye alarak koruduğu bildirildi. CENTCOM’un, Yemen, Suriye, Irak, Kuveyt ve Orta Doğu’nun genelinde insanların fikirlerini şekillendirmek için profiller ürettiği ve bu profillerin Twitter tarafından korunduğu ifade edildi.

*Haberin görselleri AP tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP