DOLAR 34,0004 -0.19%
EURO 38,0601 0.39%
ALTIN 2.829,160,95
BITCOIN 21606284.82828%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

ABD'de Trump kampanyasının e-postalarına saldırı iddiası | Dış Haberler
10 okunma

ABD'de Trump kampanyasının e-postalarına saldırı iddiası | Dış Haberler

Kasım ayında gerçekleşecek ABD Başkanlık seçimleri için yarışan Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin yeniden başkan adayı olan Trump'ın kampanya e-postalarının hacklendiği iddia edildi

ABONE OL
Ağustos 11, 2024 07:46
ABD'de Trump kampanyasının e-postalarına saldırı iddiası | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin 2024 başkan adayı Donald Trump’ın seçim kampanyasına ait e-postalara yönelik bir siber saldırı gerçekleştiği iddia edildi.

Trump kampanya ekibinden yapılan açıklamada, e-posta hesaplarının saldırıya uğradığı ve hassas kampanya bilgilerinin çalındığı öne sürülerek İran’ın bu saldırının sorumlusu olduğuna işaret edildi.

Kampanya sözcüsü Steven Cheung, siber saldırının “ABD’ye düşman yabancı kaynaklar” tarafından gerçekleştirildiğini savunarak çalınan bilgilerin yasa dışı yollarla elde edildiğini ve kaos yaratmayı amaçladığını belirtti.

Cheung, Politico dergisinde yer alan bir rapora atıfta bulunarak, İranlı saldırganların ABD’li bir üst düzey yetkilinin hesaplarına da erişim sağladığını iddia etti.

Microsoft tarafından yayınlanan rapora ilişkin açıklama yapan İran’ın Birleşmiş Milletler (BM) Misyonu ise ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği veya siber saldırı düzenlediği iddialarını reddetti.

Öte yandan Trump kampanyasının bu iddialarını destekleyecek herhangi bir kanıt sunmadığı dikkat çekiyor.

Microsoft raporunda, İran askeri istihbarat biriminin Haziran 2024’te Trump’ın eski bir danışmanının hesabını ele geçirerek ABD başkanlık seçim kampanyasına kimlik avı postaları gönderdiği öne sürülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP