DOLAR 34,0567 -0.03%
EURO 38,0235 0.27%
ALTIN 2.825,580,82
BITCOIN 21385324.70835%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

ABD’de Sivrisinek Isırığıyla Bulaşan Virüs Nedeniyle Bir Kişi Hayatını Kaybetti
12 okunma

ABD’de Sivrisinek Isırığıyla Bulaşan Virüs Nedeniyle Bir Kişi Hayatını Kaybetti

ABONE OL
Ağustos 28, 2024 08:44
ABD’de Sivrisinek Isırığıyla Bulaşan Virüs Nedeniyle Bir Kişi Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

New Hampshire, ABD’de sivrisinek ısırığı ile bulaşan nadir görülen bir virüs olan Doğu At Ensefaliti (EEEV) nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti.

New Hampshire Eyalet Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bir yetişkinin EEEV virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Hampstead’lı bu yetişkinin, EEEV enfeksiyonu için pozitif test sonucu almış, şiddetli merkezi sinir sistemi hastalığı nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmiş olduğu açıklandı. Eyalet Sağlık Bakanlığı, bireyin ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı dileyerek, EEEV’nin Massachusetts ve Vermont eyaletlerinde de görüldüğünü duyurdu.

Yetkililer, bu vakanın New Hampshire’da son on yıldır bildirilen ilk EEEV vakası olduğunu vurguladı. 2014 yılında eyalette üç kişinin hastalığa yakalandığını ve ikisinin hayatını kaybettiğini hatırlattılar.

‘VİRÜSÜN BİR AŞISI VEYA TEDAVİSİ YOK’

Açıklamada, EEEV virüsünün grip benzeri belirtiler, ateş, titreme, kas ağrıları ve eklem ağrıları gibi semptomlara neden olabileceği belirtildi. Virüs, ayrıca beyin ve omurilik etrafındaki zarların iltihabı (yani ensefalit ve menenjit) gibi ciddi nörolojik hastalıklara yol açabilmektedir. EEEV’den ensefalit geliştiren her üç kişiden biri enfeksiyonlarından ölmekte ve birçok kişi yaşam boyu fiziksel veya zihinsel etkilerle yaşamaktadır. EEEV için henüz bir aşı veya antiviral tedavi bulunmamaktadır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

New Hampshire Ensefalit Dünya Sağlık Dünya Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.