DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

ABD'de seçim yarışı: Donald Trump ve Kamala Harris ilk kez canlı yayında karşı karşıya gelecek | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • ABD'de seçim yarışı: Donald Trump ve Kamala Harris ilk kez canlı yayında karşı karşıya gelecek | Dış Haberler
10 okunma

ABD'de seçim yarışı: Donald Trump ve Kamala Harris ilk kez canlı yayında karşı karşıya gelecek | Dış Haberler

ABD'de 5 Kasım'da gerçekleşecek seçim yarışında mücadele başa baş devam ediyor. Paylaşılan son anket verilerine göre, Cumhuriyetçilerin adayı Trump, Demokratların adayı Harris'in 1 puan önünde. Seçim yarışı heyecanla sürerken Trump ve Harris canlı yayında ilk kez karşı karşıya gelecek ve kozlarını paylaşacak. Trump-Harris düellosuna dair şu ana kadar neler biliniyor?

ABONE OL
Eylül 9, 2024 08:46
ABD'de seçim yarışı: Donald Trump ve Kamala Harris ilk kez canlı yayında karşı karşıya gelecek | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’de 5 Kasım’da gerçekleşecek seçimlere doğru ilerlerken, eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin yeniden adayı Donald Trump ile Başkan Yardımcısı ve Demokratların adayı Kamala Harris, ilk kez canlı yayında karşı karşıya gelecek.

ABD'de son anket sonuçları! Harris mi Trump mı?

Harris ve Trump’ın karşılaşması, 10 Eylül akşamı ABC News kanalında gerçekleşecek. Peki, bu önemli düello hakkında neler biliniyor?

10 Eylül akşamı gerçekleşecek tartışma, haftalarca süren tartışmaların ardından nihayet kararlaştırıldı. ABD Başkanı Joe Biden ile eski ABD Başkanı Donald Trump, Mayıs ayında CNN’de karşı karşıya gelmişti. Biden’a tartışmanın ardından adaylıktan çekilmesi yönünde çağrılar yapılmış ve günler süren tartışmaların ardından Biden adaylıktan çekilmişti. Eğer Trump-Biden yarışı devam etseydi, ikili Eylül ayında ABC’de karşı karşıya gelecekti.

Bu nedenle Harris, sadece ABC’de Trump ile karşı karşıya gelmeyi kabul ettiğini açıkladı. Trump, birkaç kez kanalı eleştirerek tartışmaya katılmayacağını ima etmişti, ancak sonunda ikili ABC’de karşı karşıya gelmeyi kabul etti.

NELER BİLİNİYOR?

ABC spikerleri David Muir ve Linsey Davis tarafından yönetilecek 90 dakikalık tartışma, izleyici olmadan gerçekleşecek. Tartışma boyunca iki reklam arası olacak ve bu aralarda seçim ekibinin adaylarla etkileşim kurmasına izin verilmeyecek.

ABC, tartışma sırasında adayların soruları cevaplamak ve karşı çıkış yapmak için iki dakikaları olduğunu ve ayrıca açıklama veya yanıt vermek için fazladan bir dakika süreleri olduğunu belirtti. Sahnede hiçbir aksesuar veya önceden yazılmış notlara izin verilmeyecek.

Adayların kapanış konuşmalarını yapmak için iki dakikaları olacak. Yazı turayı kazanan Trump, son konuşmayı yapacak. Düelloda açılış konuşması olmayacak.

Adayların mikrofonları sadece konuşma sırası kendilerine geldiğinde açık olacak; bu, iki tarafın haftalardır anlaşamadığı bir konu. Harris’in kampanya ekibi, her iki adayın mikrofonlarının tartışma boyunca açık olması gerektiğini savunurken, Trump’ın kampanya ekibi, ilk tartışmasında olduğu gibi mikrofonların kapalı olması kuralını kabul ettiğini söyledi.

TRUMP NASIL HAZIRLANIYOR?

Trump son günlerde Kuzey Karolina ve Wisconsin’de seçim mitingleri düzenledi. CBS News’e konuşan Trump’a yakın kaynaklar, Trump’ın tartışma öncesinde danışmanlarıyla bazı siyasi konuları gözden geçirdiğini bildirdi.

Trump geçen hafta katıldığı bir programda, “Bu tartışma için hayatım boyunca hazırlandım. Yani, biliyorsunuz, hazırım. Bununla ilgili görüşmelerim var, bunun hakkında konuşuyoruz, ancak yapabileceğiniz çok fazla şey yok.” demişti.

HARRIS NASIL HAZIRLANIYOR?

Trump, Biden ile 2020 seçimleri öncesinde ve son olarak Mayıs ayında karşı karşıya gelmişti; ancak bu düello Harris için bir ilk olacak.

Harris, Perşembe günü başkanlık tartışmasına hazırlanmak için Pittsburgh’a gitti ve tartışma gününe kadar orada kalacak.

Harris’in kampanya ekibinden bir yetkili CBS News’e yaptığı açıklamada, adayların konuşmadıkları zamanda mikrofonların kapatılması kararının ardından, ekibinin Harris’i yeni bir strateji için hazırladığını söyledi. Harris, Trump’ı sorularıyla sıkıştırmayı planlıyordu.

*Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP