DOLAR 34,0902 0.2%
EURO 38,1134 0.13%
ALTIN 2.845,910,60
BITCOIN 21731122.79067%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

ABD'de nafaka ödememek için sahte belgeyle kendisini ölü gösteren kişiye hapis cezası | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • ABD'de nafaka ödememek için sahte belgeyle kendisini ölü gösteren kişiye hapis cezası | Dış Haberler
21 okunma

ABD'de nafaka ödememek için sahte belgeyle kendisini ölü gösteren kişiye hapis cezası | Dış Haberler

ABD'de çocuğuna nafaka ödememek için ölü kayıt sistemini "hackleyerek" hazırladığı sahte belgeyle kendisini ölmüş gibi gösteren 38 yaşındaki Jesse Kipf, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABONE OL
Ağustos 21, 2024 08:45
ABD'de nafaka ödememek için sahte belgeyle kendisini ölü gösteren kişiye hapis cezası | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kentucky Savcılık Ofisi’nden yapılan bir açıklamaya göre Jesse Kipf, başka bir eyaletteki bir doktorun hesap bilgilerini ele geçirmek için ölüm kayıt sistemini “hackledi”.

Çalınan hesap bilgilerini kullanarak Hawaii’deki ölüm kayıt sistemine giren Kipf, kendi adına bir “ölüm belgesi” oluşturdu ve bunu çaldığı doktorun dijital imzasıyla imzaladı.

Kipf, birçok hükümet veritabanında kendisini “ölü” olarak kaydettirdiğini kabul etti ve bunu kısmen “çocuk nafakası yükümlülüklerinden kaçınmak için” yaptığını belirtti.

Farklı eyaletlerdeki ölüm kayıt sistemlerinin yanı sıra özel şirket ve kamu ağlarını da “hackleyen” Kipf, bu ağlara erişim bilgilerini başkalarına satmaya çalıştı.

Federal mahkeme kayıtlarına göre Kipf, Hawaii, Arizona ve Vermont’taki devlet sistemlerinin yanı sıra, otellerde internet erişimi sağlayan GuestTek Interactive Entertainment ve pazarlama şirketi Milestone Inc. gibi iki özel şirketi hacklemekle suçlandı.

Suçunu kabul eden 38 yaşındaki Kipf, “dolandırıcılık ve ağır kimlik hırsızlığı” suçlarından 81 ay, yani yaklaşık 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Federal kayıtlarda Kipf’in eski eşine 6 haneli bir borcu olduğu belirtiliyor. Adalet Bakanlığı, devlet ve şirket bilgisayar sistemlerine verilen zararın ve Kipf’in nafaka yükümlülüklerini yerine getirmemesinin toplam 195 bin 759 dolar tutarında olduğunu belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP