DOLAR 34,1146 0.28%
EURO 38,1233 0.16%
ALTIN 2.864,201,24
BITCOIN 21595222.34781%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

ABD’de Federal Yargıç Google’nın ‘yasa dışı tekel’ oluşturduğuna hükmetti
10 okunma

ABD’de Federal Yargıç Google’nın ‘yasa dışı tekel’ oluşturduğuna hükmetti

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 16:45
ABD’de Federal Yargıç Google’nın ‘yasa dışı tekel’ oluşturduğuna hükmetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’li bir federal yargıç, Google’ın internet araması ve reklamcılık sektörlerinde “yasa dışı tekel” oluşturduğuna hükmetti. Bu karar, internet devi için büyük bir darbe ve ABD Adalet Bakanlığı’nın antitröst davasında elde ettiği önemli bir zafer. Yargıç Amit Mehta, Google’ın Sherman Yasası’nın 2. maddesini ihlal ettiğine karar verdi.

Google’ın internet aramasında %90’a yakın, mobil aramalarda ise %95’in üzerinde bir paya sahip olması ve dijital reklam teknolojilerini tekeline alması, Adalet Bakanlığı’nın iki ayrı davayı tetiklemişti. İkinci dava, 2023 yılının Ocak ayında açılmış ve Google’ın rekabeti engellediği iddia edilmişti.

Dava, Google’ın son 15 yılda rakiplerini satın alarak sektörde hakim konuma yükseldiğini ve yayıncıları ile reklamcıları kendi ürünlerini kullanmaya zorladığını öne sürüyordu. Şirketin bu yolla sektördeki gücünü pekiştirdiği iddia ediliyordu.

Bu kararın, teknoloji devlerinin pazar hakimiyeti ve rekabet uygulamaları konusunda önemli bir emsal teşkil ettiği belirtiliyor. İnternet teknolojileri ve dijital reklam sektöründe dengelerin değişebileceğine işaret eden karar, Google’ın temyiz başvurusunda bulunması bekleniyor.

ABD'de Federal Yargıç Google'nın 'yasa dışı tekel' oluşturduğuna hükmetti

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı Google Tekel Hukuk Teknoloji Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP