DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

ABD'de Demokratların adayı Harris, ekonomi vaatlerini açıkladı – Dünya haberleri | Dış Haberler
22 okunma

ABD'de Demokratların adayı Harris, ekonomi vaatlerini açıkladı – Dünya haberleri | Dış Haberler

ABD'de başkanlık seçimleri yaklaşırken Demokratların adayı Kamala Harris, başkan seçilmesi halinde, maliyetleri düşürmeyi, çalışan ve orta sınıf Amerikalılar için fırsatları genişletmeyi hedeflediğini söyledi

ABONE OL
Ağustos 17, 2024 08:46
ABD'de Demokratların adayı Harris, ekonomi vaatlerini açıkladı – Dünya haberleri | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Harris, North Carolina’da yaptığı seçim kampanyası konuşmasında, Başkan seçilmesi durumunda ilk 100 günde ekonomi politikalarıyla ilgili önceliklerini açıkladı.

Harris, tüm Amerikalılar için maliyetleri düşürmeyi ve ekonomik güvenliği artırmayı temel önceliği olarak belirterek, Covid-19 salgınının tedarik zincirlerine etkilerini ve bu durumun fiyat artışlarına yol açtığını hatırlattı.

Tedarik zincirlerinin iyileşmesine rağmen fiyatların hala yüksek olduğunu vurgulayan Harris, bu konuda acil önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Harris, planının, krizlerden fırsat yaratan ve kuralları çiğneyen şirketlere karşı yeni cezalar içerdiğini ve küçük gıda işletmelerini destekleyerek gıda sektörünü daha rekabetçi hale getireceğini ifade etti.

REKLAM

Rekabetin ülke ekonomisi için hayati önem taşıdığına inanç belirten Harris, artan rekabetin Amerikalılar için daha düşük fiyatlar anlamına geleceğini söyledi.

"TRUMP'IN ORTA SINIFIN MALİYETLERİNİ DÜŞÜRMEK İÇİN CİDDİ BİR PLANI YOK"

Harris, konut sahibi olmanın sadece bir finansal işlem olmadığını, birçok yerde ciddi bir konut sıkıntısı olduğunu vurguladı.

Başkan olması durumunda konut inşaatları için endüstriyle işbirliği yapacağını belirten Harris, bu kapsamda eyalet ve yerel düzeyde bürokratik engelleri azaltacaklarını söyledi.

Ekonomik planını Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’ın planıyla karşılaştıran Harris, “Donald Trump, milyarderler ve büyük şirketler için mücadele ediyor. Biz, çalışan ve orta sınıf Amerikalılara haklarını geri kazandırmak için mücadele edeceğiz.” dedi.

Trump’ın orta sınıfın maliyetlerini düşürmek için ciddi bir planı olmadığını iddia eden Harris, şöyle devam etti:

“Bu seçimde bir tercih var. Donald Trump’ın orta sınıfı yok etme, çalışanları cezalandırma ve milyonlarca Amerikalı için yaşam maliyetini artırma planı. Diğer taraftan, başkan seçildiğimde yapacağımız şey, maliyetleri düşürmek, ailelerin mali güvenliğini ve istikrarını artırmak ve çalışan ve orta sınıf Amerikalılar için fırsatları genişletmek olacak.”

REKLAM

HARRIS'İN EKONOMİ GÜNDEMİNDE VERGİ İNDİRİMLERİ VE KONUT TEŞVİKLERİ YER ALIYOR

Amerikalılar için maliyetleri düşürmek, Harris’in kampanyasının en önemli öncelikleri arasında yer alıyor.

Harris’in ekonomi politikaları, market ürünleri ile reçeteli ilaçların maliyetini düşürmeyi, uygun fiyatlı konut sayısını artırmayı ve orta sınıf için vergileri azaltmayı hedefliyor.

Bu kapsamda, gıda ve market ürünlerinde fahiş fiyat artışlarını engellemek için Kongre ile birlikte çalışarak yeni bir yasa çıkarılması planlanıyor.

Gıda ürünlerindeki maliyetleri düşürme planına benzer şekilde, ilaç şirketlerine karşı da sert önlemler alınması hedefleniyor.

ABD’de gelecek 4 yıl içinde 3 milyon yeni konut inşa edilmesi hedeflenirken, konut inşaatlarını teşvik etmek için vergi destekleri sağlanması öngörülüyor. Ayrıca, ilk kez konut satın alacaklar için 25 bin dolara kadar peşinat desteği sağlanması planlanıyor.

Ek olarak, kira desteğinin genişletilmesi ve Wall Street yatırımcılarının toplu olarak konut satın almalarının önlenmesi hedefleniyor.

Yeni doğan çocuğu olan ailelere yönelik vergi indiriminin 6 bin dolara kadar çıkarılması da planlanıyor.

Fotoğraf, AA tarafından servis edilmiştir, temsilidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP