DOLAR 34,1575 0.17%
EURO 38,0403 -0.16%
ALTIN 2.888,100,47
BITCOIN 21710861.55331%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:27

YATSIYA KALAN SÜRE

ABD’de Batı Nil Virüsü nedeniyle ölüm sayısı artıyor
10 okunma

ABD’de Batı Nil Virüsü nedeniyle ölüm sayısı artıyor

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 11:44
ABD’de Batı Nil Virüsü nedeniyle ölüm sayısı artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’nin New Jersey eyaletinde, Batı Nil Virüsü (WNV) nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti. Bu durum, ABD’deki toplam WNV kaynaklı ölüm sayısını 5’e çıkardı.

New Jersey sağlık yetkilileri, ölüm haberini duyururken, Wisconsin’de de iki kişinin WNV nedeniyle hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı. Wisconsin eyaletinde her yıl ortalama 18 WNV vakası görüldüğü belirtildi. Bu yıl, virüs sivrisineklerde, hayvanlarda ve Batı Nil virüsü pozitif çıkan kan bağışçılarında tespit edildi. Illinois eyaletinde ise son yedi günde üç kişinin WNV testi pozitif çıktı ve bunlardan biri hayatını kaybetti.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin verilerine göre, 2024 yılında 33 eyalette 289 WNV vakası kaydedildi.

BATI NİL VİRÜSÜ HAKKINDA

Batı Nil virüsü, arbovirüs grubuna ait bir virüs tarafından meydana gelen ve genellikle enfekte sivrisinekler aracılığıyla bulaşan bir hastalıktır. İlk olarak 1937’de Uganda’da tanımlanan virüs, o zamandan beri tüm dünyaya yayılmış durumda. Kuşları ısıran sivrisinekler, virüsü insanlara bulaştırıyor. Batı Nil virüsü, ABD’de ilk olarak 1999 yılında New York’ta tespit edildi ve o zamandan beri ülkenin tamamına yayıldı. Çoğu insan, enfekte sivrisinek tarafından ısırıldığında Batı Nil virüsüyle karşılaşır. Sivrisinekler, virüsü kuşlardan alarak insanlara ve diğer hayvanlara bulaştırırlar. Bulaşma genellikle Haziran ile Eylül ayları arasında gerçekleşir. Enfekte olan kişilerin büyük bir kısmında herhangi bir belirti görülmez. Bazı hastalarda ateş, ishal, kusma, eklem ve baş ağrısı, vücut ağrıları veya cilt döküntüsü gibi belirtiler görülebilir. Belirti gösterenlerin yaklaşık %20’sinde bu belirtiler ortaya çıkar. Genellikle, bu hastalar tamamen iyileşir; ancak yorgunluk ve halsizlik birkaç hafta veya ay sürebilir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Batı Nil Virüsü New Jersey Dünya Sağlık Dünya Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP