DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

ABD'de başkanlık yarışından çekilen bağımsız aday Kennedy açıkladı: Trump'a destek verecek | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • ABD'de başkanlık yarışından çekilen bağımsız aday Kennedy açıkladı: Trump'a destek verecek | Dış Haberler
27 okunma

ABD'de başkanlık yarışından çekilen bağımsız aday Kennedy açıkladı: Trump'a destek verecek | Dış Haberler

ABD'de başkanlık yarışından çekildiğini duyuran bağımsız aday Robert F. Kennedy Jr. başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump'a destek vereceğini açıkladı. Kennedy ayrıca 2022 yılında Ukrayna ile Rusya arasında imzalanan bir barış anlaşmasını Joe Biden'ın engellediğini iddia etti

ABONE OL
Ağustos 24, 2024 10:46
ABD'de başkanlık yarışından çekilen bağımsız aday Kennedy açıkladı: Trump'a destek verecek | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

5 Kasım’daki ABD başkanlık seçimleri yaklaşırken, bağımsız başkan adayı Kennedy, Phoenix’te düzenlediği basın toplantısında yarıştan çekildiğini açıkladı.

Kennedy, konuşmasının başında Demokrat Parti’den ayrılışını ve bağımsız olarak yarışma kararını açıkladı. Geçen ekim ayında Demokrat Parti’den ayrıldığını, partinin istikametinden ve uygulamalarından memnun olmadığını belirtti.

“Sonsuz savaşlara” karşı olduğunu vurgulayan Kennedy, özellikle Ukrayna savaşını eleştirdi. Trump’ın bu savaşı bitirmek için kararlı olduğunu belirten Kennedy, “Trump göreve gelir gelmez Putin ile müzakereleri yeniden başlatacağını söylüyor. Bu bile onun kampanyasına destek vermemi meşrulaştırmaya yeter.” dedi.

REKLAM

Demokratların Ukrayna savaşında, sınır güvenliğinde, sağlık sisteminde, askeri-endüstriyel kompleks ile ilişkilerinde, ifade özgürlüğünde ve istihbarat kurumlarının siyasi söylemin yönlendirilmesine karışmasında başarısız olduğunu savunan Kennedy, bu konularda Trump’ın söylemlerine daha yakın olduğunu belirtti.

Kennedy, Rusya-Ukrayna savaşına harcanan paranın ABD’de çocuklara daha sağlıklı gıda ürünleri temin etmek için kullanılması gerektiğini söyledi.

Kennedy, başkanlık kampanyasını tamamen sonlandırmadığını, ancak askıya aldığını ve seçimlerde Trump’a destek vereceğini duyurdu. Trump’ın kazanması halinde ülkenin “Önce Amerika” mottosuyla toparlanacağını ve ekonomik olarak daha bağımsız ve müreffeh hale geleceğini savundu.

Yarışa girdiği aylarda anketlerde yüzde 7-8’lere kadar ulaşan Kennedy’nin son aylarda kamuoyu desteğinin önemli ölçüde düştüğü belirtiliyor. Ancak Kennedy’nin desteğinin Trump’a yarayabileceği ve yarışın daha da kızışabileceği söyleniyor.

Trump ve Kennedy, geçen ay düzenlenen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi öncesinde telefonla görüşmüşlerdi. Sızdırılan görüşmede Trump’ın Kennedy’nin aşılar konusundaki bazı görüşlerine “katıldığını” söylediği bildirilmişti.

Görüntülü kayıtta ayrıca Trump’ın Kennedy’ye “bir şeyler yapmasını” istediği ve “Kazanacağız.” dediği, Kennedy’nin de “evet” diye karşılık verdiği duyulmuştu.

Kennedy, internet üzerinden yapılan görüşmenin kısa süre sonra sızdırılması nedeniyle özür dilemişti.

KENNEDY, BIDEN'I HEDEF ALDI

Kennedy, Phoenix’te düzenlediği basın toplantısında ABD Başkanı Joe Biden yönetimine, özellikle Ukrayna savaşındaki politikasına yüklendi.

Kennedy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i ABD’nin “kışkırttığını” savundu. “Putin’in Ukrayna’yı işgalini mazur göstermiyorum, başka seçenekleri vardı. Ancak Amerikan medyası, bizim iki nükleer silah anlaşmasından tek taraflı olarak çekildiğimizi ve Romanya’ya nükleer füze sistemleri koyduğumuzu Amerikan halkına pek anlatmıyor.” dedi.

Kennedy, Ukrayna’daki savaşın 2014’te başladığını ve o dönemde ABD’nin, demokratik yollarla seçilmiş hükümeti devirerek batıya yakın bir ismi iktidara getirdiğini belirtti. Bunun ardından etnik Ruslara karşı kanlı operasyonların yaşandığını söyledi.

ABD’nin 2019 yılında Minsk Anlaşması’ndan ayrıldığını kaydeden Kennedy, “Nisan 2022’de Biden, (dönemin İngiltere Başbakanı) Boris Johnson’ı, Zelenskiy’yi Rusya ile zaten imzalamış olduğu bir barış anlaşmasını yırtıp atmaya zorlamak için gönderdi. O barış anlaşması bölgeye barış getirebilirdi. Başkan Biden aslında o amacını ifade etti ve savaşın amacı (Rusya’da) rejim değişikliğidir dedi.” şeklinde konuştu.

Ukrayna savaşının kamuoyuna açıklanan amaçlarının ABD ulusal çıkarlarıyla hiçbir ilgisinin olmadığını vurgulayan Kennedy, “Ukrayna bu savaşta batının kurbanıdır.” dedi.

*Haberin görselleri AP tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP