DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

ABD, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'de sözde seçim çağrılarını desteklemediğini yineledi | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • ABD, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'de sözde seçim çağrılarını desteklemediğini yineledi | Dış Haberler
8 okunma

ABD, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'de sözde seçim çağrılarını desteklemediğini yineledi | Dış Haberler

ABD, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'nin kuzeyi ve doğusunda işgal ettiği bölgelerde sözde seçim planına karşı olduğunu yineledi

ABONE OL
Eylül 14, 2024 10:45
ABD, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'de sözde seçim çağrılarını desteklemediğini yineledi | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Suriye’de özgür ve adil seçimlerin düzenlenmesi için gereken koşulların henüz sağlanmadığını belirtti. Miller, bu nedenle terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye’nin kuzeyinde düzenlediği sözde seçimleri desteklemediklerini açıkça ifade etti.

Miller, ABD’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararına uygun olarak Suriye’de yapılacak tüm seçimlerin özgür, adil, şeffaf ve kapsayıcı olması gerektiğini vurguladı. ABD, bu kriterlerin şu an Suriye’de, özellikle kuzey ve doğu bölgelerinde karşılanmadığını değerlendiriyor.

PKK/YPG’NİN SÖZDE SEÇİM ÇALIŞMALARI

Terör örgütü PKK/YPG, Suriye’deki işgal bölgelerinde haziran ayı için sözde yerel seçim düzenleyeceğini duyurmuştu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin güney sınırında terörist bir varlık oluşturulmasına asla izin vermeyeceğini açıkladı.

PKK/YPG, Erdoğan’ın açıklamaları ve Türkiye’nin tepkisi üzerine haziran ayındaki seçim planını ilk olarak ağustos, daha sonra da eylül ayına erteledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, mayıs ayında yaptığı açıklamada, Suriye’de yapılacak tüm seçimlerin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararına uygun olarak özgür, adil, şeffaf ve kapsayıcı olması gerektiğini belirtmişti. Patel, Suriye’nin kuzeydoğusunda (YPG/PKK tarafından) düzenlenecek sözde seçimlerin bu kriterleri karşılamadığını ve bu konudaki görüşlerini bölgedeki aktörlere ilettiklerini söylemişti.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP