DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

ABD Temsilciler Meclisi'nin eski başkanı Nancy Pelosi: "Hayat amacım Trump'ın bir daha Beyaz Saray'a adım atmaması" | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • ABD Temsilciler Meclisi'nin eski başkanı Nancy Pelosi: "Hayat amacım Trump'ın bir daha Beyaz Saray'a adım atmaması" | Dış Haberler
12 okunma

ABD Temsilciler Meclisi'nin eski başkanı Nancy Pelosi: "Hayat amacım Trump'ın bir daha Beyaz Saray'a adım atmaması" | Dış Haberler

ABD, Donald Trump ile Kamala Harris arasında 5 Kasım'da gerçekleşecek başkanlık yarışına hazırlanıyor. Seçim yarışı çalkantılı bir şekilde sürerken, Demokrat Parti üzerinde etkili bir isim olan Temsilciler Meclisi'nin eski başkanı Nancy Pelosi, "Hayatım amacım, Trump'ın bir daha Beyaz Saray'a adım atmaması" ifadelerini kullandı

ABONE OL
Ağustos 8, 2024 07:45
ABD Temsilciler Meclisi'nin eski başkanı Nancy Pelosi: "Hayat amacım Trump'ın bir daha Beyaz Saray'a adım atmaması" | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD, 5 Kasım’da gerçekleşecek bir seçim için hazırlıklarını sürdürüyor. Eski Başkan Donald Trump, Cumhuriyetçiler tarafından yeniden aday gösterildi ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile karşı karşıya gelecek. Seçimin oldukça çekişmeli geçeceği düşünülüyor.

Kamala Harris, Başkan Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesinin ardından yarışa dahil oldu. Demokrat Parti’nin 2024 seçimlerindeki stratejisi ise, eski Meclis Başkanı Nancy Pelosi’nin liderliğinde şekilleniyor. Pelosi’nin parti üzerinde önemli bir etkisi olduğu biliniyor.

Pelosi, ABD’li gazetecilerle yaptığı bir görüşmede, siyasi şiddete son verilmesi çağrısında bulundu. Yeni kitabı “Güç Sanatı, Amerika’nın İlk Kadın Meclis Başkanı Olarak Hikayem” adlı eserde de bu konuya değiniyor.

"HAYAT AMACIM…"

REKLAM

Biden, adaylıktan çekilme planı olmadığını açıklamıştı. Ancak Pelosi, Biden’ı yarıştan çekilmesi için ikna eden isim oldu. Pelosi, Donald Trump’ın tekrar başkan seçilmesini engellemek için çabaladığını belirtiyor ve “Bunu mümkün olan en nazik şekilde nasıl söyleyebilirim: Hayatımın amacı, onun bir daha Beyaz Saray’a adım atmamasını sağlamak” dedi.

Pelosi, Biden’ın adaylıktan çekildiği dönemde onunla görüşüp görüşmediği sorularını yanıtlamayı reddetti. Biden’ın yarıştan çekilmesinden beri ikisi görüşmedi.

Pelosi, Temmuz ayında Biden’ı adaylıktan çekilmesi için teşvik ettiği iddialarını reddetti. Biden’ın Trump’la canlı yayında düzenlenen düelloyu izlemesinin ardından yaptığı bu yorumun, Biden’ı zor durumda bırakmak amacıyla yapılmadığını belirtti.

REKLAM

Biden, Demokrat Parti üyelerinden adaylıktan çekilmesi yönündeki çağrılar sonrası Kongre’ye bir mektup yazmıştı. Bu mektup olumlu karşılanmamıştı.

Pelosi, Kasım ayındaki seçimin sadece Beyaz Saray için değil, Kongre’deki kontrol için de riskli olduğunu söyledi. Biden’ın “zafer” elde edemeyeceğini düşündüğünü ifade etti. “Gerçekten daha iyi bir kampanya istiyordum ve onun önündeki seçenekler açıktı.” dedi.

Pelosi, Biden’a Trump’la çok erken bir düelloya girmemesi gerektiğini söylemişti. “Trump’ın canlı yayında kontrolsüz bir şekilde tüm yalanlarını söyleyeceğini biliyordum” dedi.

"ŞOK OLDUM"

Biden-Trump düellosunu evinde izlediğini söyleyen Pelosi, “Şok oldum. Biden’ı daha önce hiç böyle görmemiştim” dedi. Pelosi, daha agresif bir seçim kampanyası istediğini açıkça belirtti, “böylece insanlar onun gücünü görebilirdi.” dedi.

REKLAM

Pelosi, kitabının başlığının Trump’ın “Anlaşma Sanatı”na (The Art Of Deal) bir gönderme olup olmadığı sorulduğunda, “Yaptığım hiçbir şeyin onunla hiçbir ilgisi yok, düşüşü dışında.” dedi.

*Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP