DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

ABD Savunma Bakanı Austin: Tolere etmeyeceğiz | Dış Haberler
16 okunma

ABD Savunma Bakanı Austin: Tolere etmeyeceğiz | Dış Haberler

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Irak'taki Amerikan üssüne düzenlenen saldırıya ilişkin, "Şüphesiz ki ABD, bölgede görev yapan askerlerimize yönelik saldırıları tolere etmeyecektir" dedi

ABONE OL
Ağustos 7, 2024 01:28
ABD Savunma Bakanı Austin: Tolere etmeyeceğiz | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Annapolis kentinde Avustralyalı mevkidaşlarıyla bir araya geldikten sonra ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Austin, yaptığı açıklamada, Orta Doğu’daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve İsrail ile Amerikan askerlerinin güvenliğine büyük önem verdiklerini vurguladı.

Ayn El-Esed Üssü’ne düzenlenen saldırıda bazı ABD askerlerinin yaralandığını hatırlatan Austin, “ABD, bölgedeki askerlerine yönelik saldırıları kesinlikle kabul etmeyecektir.” dedi.

"SALDIRIYI İRAN DESTEKLİ BİR Şİİ MİLİS GRUP DÜZENLEDİ"

AA’nın bildirdiğine göre, Bakan Austin, Ayn El-Esed Üssü’ne yapılan saldırının arkasında İran destekli bir Şii milis gücünün olduğunu ancak soruşturma devam ettiği için henüz bir grup adı veremeyeceğini belirtti.

REKLAM

Austin, İsrail ve bölgedeki Amerikan askerlerinin güvenliğini sağlamak için Orta Doğu’daki askeri varlıklarını güçlendirdiklerini, ilave güç gönderdiklerini ve balistik füze savunma sistemlerini geliştirdiklerini vurguladı.

ABD’li Bakan, bölgede tansiyonun düşmesinin herkesin çıkarına olduğuna inandığını ve bu yönde çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Austin, Gazze’de ateşkes anlaşması sağlanması ve esirlerin serbest bırakılması halinde bölgedeki gerilimin azalacağına inandığını ifade etti.

BLINKEN'DAN 'ATEŞKES İÇİN DÖNÜM NOKTASI' VURGUSU

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise Gazze’deki olası ateşkes sürecini değerlendirerek, Hamas’ın yeni siyasi büro başkanı Yahya Sinvar’ın büyük bir sorumluluk üstlendiğini belirtti.

Blinken, “Sinvar, ateşkesin sağlanmasında kritik bir rol oynuyor ve bu nedenle ateşkese devam edilip edilmeyeceğine karar verme yetkisi onun elinde. Bu ateşkes, çaresiz durumda kalan Filistinli kadın, çocuk ve erkeklere fayda sağlayacaktır.” dedi.

REKLAM

“Şu an bir dönüm noktasındayız. Müzakereler son aşamasına gelmiş durumda ve çok yakında sona ereceğine inanıyoruz.” diyen Blinken, böyle bir ateşkes anlaşmasının Gazze halkını rahatlatacağını ve esirlerin evlerine döneceğini belirtti.

Blinken, Gazze’de varılacak bir ateşkesin Orta Doğu’da daha kapsamlı bir bölgesel istikrara da zemin hazırlayacağını ve bu nedenle ateşkes için büyük çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Orta Doğu’daki son haftalardaki artan gerilimin İsrail dahil kimseye fayda getirmediğini söyleyen Blinken, ABD olarak bu gerilimi azaltmak için çalıştıklarını vurguladı.

Blinken, “Bu yoğun çabalarımızı bölge genelinde ve ötesinde sürdürüyoruz ve İsrail dahil herkese çatışmayı büyütecek herhangi bir eylemden kaçınmaları için baskı yapıyoruz.” dedi.

*Haberin fotoğrafları Associated Press tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP