DOLAR 34,2786 0.01%
EURO 37,5054 0%
ALTIN 2.930,160,08
BITCOIN 22205673.22567%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:55

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

ABD Savunma Bakanı Austin, İsrailli mevkidaşı Gallant ile Orta Doğu'daki gelişmeleri ele aldı | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • ABD Savunma Bakanı Austin, İsrailli mevkidaşı Gallant ile Orta Doğu'daki gelişmeleri ele aldı | Dış Haberler
6 okunma

ABD Savunma Bakanı Austin, İsrailli mevkidaşı Gallant ile Orta Doğu'daki gelişmeleri ele aldı | Dış Haberler

ABD Savunma Bakanı Austin, İsrailli mevkidaşıyla Gallant ile telefonda görüştü. Görüşmede İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) unsurlarına yönelik saldırıları ele alındı

ABONE OL
Ekim 14, 2024 07:45
ABD Savunma Bakanı Austin, İsrailli mevkidaşı Gallant ile Orta Doğu'daki gelişmeleri ele aldı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek, Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) unsurlarının ve Lübnan Silahlı Kuvvetlerinin güvenliğinin sağlanması için gerekli adımların atılmasını talep etti.

ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Austin ve Gallant’ın görüşmesinde Orta Doğu’daki son gelişmeler ele alındı. Austin, Gallant’ı UNIFIL ve Lübnan Silahlı Kuvvetleri’nin güvenliğinin sağlanması konusunda gereken tedbirleri almaya davet etti ve “Lübnan’da askeri operasyonlar yerine sivillerin güvenliğini sağlayacak diplomatik çözümlere öncelik verilmesi gerektiğini” vurguladı.

Austin, Gazze’deki ağır insani durumdan duyduğu endişeyi dile getirerek, bu konuda adımlar atılması çağrısında bulundu. Ayrıca, İsrail’in güvenliğine olan desteğini yineleyerek, Hizbullah’ın düzenlediği insansız hava aracı saldırısında ölen İsrail askerlerine başsağlığı diledi.

Hizbullah, Gazze’deki Filistin halkının direnişine destek amacıyla, Beyrut’taki Basta ve Nuveyri mahallelerine yapılan saldırılara karşılık olarak İsrail ordusuna ait “Glolani Tugayı’nın eğitim üssüne insansız hava aracı (İHA) filosuyla” saldırı düzenlediğini açıklamıştı.

İsrail ordusu, Hayfa kentinin güneyindeki askeri üsse düzenlenen İHA saldırısında 4 askerin hayatını kaybettiğini ve 7’si ağır olmak üzere 58 askerin de yaralandığını duyurmuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP