DOLAR 34,0055 -0.19%
EURO 38,0709 0.38%
ALTIN 2.825,980,84
BITCOIN 21536914.95251%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

ABD, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlileri yerinden etmesine karşı | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • ABD, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlileri yerinden etmesine karşı | Dış Haberler
22 okunma

ABD, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlileri yerinden etmesine karşı | Dış Haberler

ABD, işgal altındaki Batı Şeria'da "geniş çaplı" saldırı başlatan İsrail'in, buradaki Filistinlileri yerlerinden etmesine karşı olduğunu bildirdi.

ABONE OL
Ağustos 29, 2024 08:45
ABD, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlileri yerinden etmesine karşı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Batı Şeria’daki operasyonları hakkında endişelerini dile getirdi. Sözcü, “Batı Şeria’daki Filistinlilerin kitlesel olarak yerlerinden edilmesi fikrini reddediyoruz,” dedi ancak hassas operasyonlar sırasında sivillerin korunması için yerel tahliyelerin gerekli olabileceğini kabul etti.

ABD hükümeti İsrail’in “terörist faaliyetlerle mücadele” ihtiyacını anlıyor ancak İsrail’den Batı Şeria’daki sivilleri korumak için tüm önlemleri almasını istiyor. Sözcü aynı zamanda işgal altındaki Batı Şeria’daki istikrarın korunmasından endişe duyduklarını belirtti.

İngiltere: Endişe duyuyoruz

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Batı Şeria’da başlattığı “geniş çaplı” saldırılar sonucunda yaşanan sivil kayıpları “derin bir endişe” ile karşıladığını açıkladı.

Bakanlık Sözcüsü, AA’ya yaptığı yazılı açıklamada, “Bu gelişen bir durum ve yakından takip ediyoruz. İtidal çağrısında bulunuyor, gerilimin azaltılması için çalışıyor ve uluslararası hukuka bağlı kalmaya devam ediyoruz,” dedi.

İsrail ordusunun Batı Şeria’daki operasyonlarında 11 Filistinli hayatını kaybetti, bazılarının durumu ağır ve çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail ordusu, Cenin ve Tulkerim’de eş zamanlı saldırılar düzenledi. Ordu ayrıca Tubas yakınlarındaki El-Faria Mülteci Kampı’na, Kalkilya’ya ve başka bölgelere de baskınlar düzenledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP