DOLAR 34,2686 0%
EURO 37,3887 -0.03%
ALTIN 2.914,88-0,08
BITCOIN 22437910.87477%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

15:59

İKİNDİYE KALAN SÜRE

ABD, İran'ı Trump'a saldırması halinde "ağır sonuçları" olacağı konusunda uyardı | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • ABD, İran'ı Trump'a saldırması halinde "ağır sonuçları" olacağı konusunda uyardı | Dış Haberler
7 okunma

ABD, İran'ı Trump'a saldırması halinde "ağır sonuçları" olacağı konusunda uyardı | Dış Haberler

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, İran'ın eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin yeniden başkan adayı olan Trump'a yönelik tehditlerini yakından takip ettiklerini bildirerek, İran'ın herhangi bir ABD vatandaşına saldırmasının "ciddi sonuçları" olacağını vurguladı

ABONE OL
Ekim 15, 2024 09:45
ABD, İran'ı Trump'a saldırması halinde "ağır sonuçları" olacağı konusunda uyardı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD, İran’ın eski Başkan Donald Trump’a yönelik tehditlerini yakından takip ediyor ve bu tehditlerin ciddi sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıyor. Tahran’ın herhangi bir ABD vatandaşına saldırması durumunda ağır sonuçlar doğacağını belirten ABD yetkilileri, konuyu büyük bir endişeyle takip ettiklerini vurguluyor.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett, yaptığı yazılı açıklamada, bu tehditleri ulusal ve iç güvenlik açısından en önemli öncelik olarak gördüklerini ve İran’ı bu küstah tehditlerden dolayı şiddetle kınadıklarını belirtti. Savett, İran’ın, ABD’ye hizmet eden veya etmiş olan herhangi bir vatandaşa yönelik saldırılarının ağır sonuçlar doğuracağına dikkat çekti.

Savett, ilgili kurumların Trump’ın güvenlik birimlerine sürekli ve hızlı bir şekilde bilgi aktarımı sağladığını ifade etti. Başkan Joe Biden’ın, gizli servise eski Başkan’a yönelik bu tehditleri ele almak için gerekli tüm kaynakları ve önlemleri alması yönündeki direktifini de tekrarladı.

Başkanlık yarışında suikast girişimine uğrayan Cumhuriyetçi başkan adayı Trump’ın, “İran tehdidi”ni gerekçe göstererek seçim sürecinde askeri uçak ve araç talebinde bulunduğu iddia edilmişti. Trump, 13 Temmuz’da Pennsylvania’daki bir miting sırasında suikast girişimine uğramış ve saldırıdan kulağından aldığı yara ile kurtulmuştu. Saldırgan ise olay yerinde öldürülmüştü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP