DOLAR 34,0906 0.18%
EURO 38,0846 0%
ALTIN 2.833,590,16
BITCOIN 21488453.03409%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

ABD Gizli Servisi, Başkan Biden'ın koruma ekibini Trump'ı koruması için atadı | Dış Haberler
21 okunma

ABD Gizli Servisi, Başkan Biden'ın koruma ekibini Trump'ı koruması için atadı | Dış Haberler

ABD Başkan Adayı Donald Trump'ın geçtiğimiz ay suikast girişime uğramasının ardından ABD Gizli Servisi kritik bir kararla Başkan Biden'ın korumalarını Trump'ı korumak için atadı.

ABONE OL
Ağustos 16, 2024 09:45
ABD Gizli Servisi, Başkan Biden'ın koruma ekibini Trump'ı koruması için atadı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz ay Pennsylvania’da Donald Trump’a yönelik suikast girişiminden sonra, ABD Gizli Servisi, eleştirilerin hedefi haline geldi. Bunun üzerine, kurum kritik bir karar alarak Başkan Biden’ın koruma ekibinin bir kısmını Trump’ı korumakla görevlendirdi.

Konuya yakın kaynaklar, Gizli Servis’in Trump’ın güvenliğini artırmak için çeşitli önlemler aldığını, bunlardan biri de Başkan Biden’ın koruma ekibinden geçici olarak bazı kişileri Trump’ın güvenliğine atamaktı.

Gizli Servis, tüm yaşayan başkanları koruma görevine ek olarak, Trump’ın gelecekteki açık hava mitinglerinde balistik cam kullanarak güvenliğini sağlamak için adımlar attı.

REKLAM

Bir Gizli Servis yetkilisi, Trump’a yönelik şiddet tehdidinin artması ve Başkan Biden’ın seyahat programını azaltması nedeniyle bu önlemlerin hem gerekli hem de uygulanabilir olduğunu belirtti.

Beyaz Saray ve Trump’ın kampanya sözcüsü konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Trump’a Yönelik Suikast Girişimi

13 Temmuz’da Pennsylvania’da düzenlenen bir açık hava mitinginde silahlı bir saldırganın Trump’a ateş açmasıyla Gizli Servis zor zamanlar geçirdi. Saldırıda Trump’ın kulağı yaralandı, bir seyirci öldü ve iki kişi de ağır yaralandı. FBI olayı soruşturuyor ve kongre liderleri de bir soruşturma başlattı.

Gizli Servis, saldırıyı mümkün kılan güvenlik ihmalleri nedeniyle sorumluluk üstlendi. Kurumun direktörü Kimberly A. Cheatle istifa etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.