DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

ABD, Gazze'de ateşkes için 15 Ağustos'u işaret etti | Dış Haberler
13 okunma

ABD, Gazze'de ateşkes için 15 Ağustos'u işaret etti | Dış Haberler

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Gazze'de ateşkes müzakereleri için tarafların 15 Ağustos Perşembe günü Doha veya Kahire'de bir araya geleceğini söyledi

ABONE OL
Ağustos 10, 2024 07:46
ABD, Gazze'de ateşkes için 15 Ağustos'u işaret etti | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, basın mensuplarıyla düzenlediği bir telekonferansta Gazze’deki ateşkes görüşmelerinin son durumunu değerlendirdi.

Kirby, ABD, Mısır ve Katar’ın ortak çağrılarının ardından, İsrail ve Hamas’ın müzakerelere yönelik bir isteklilik gösterdiğini açıkladı.

Görüşmelerin 15 Ağustos Perşembe günü Doha veya Kahire’de gerçekleştirilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını belirten Kirby, müzakerelerde İsrail’in bir heyet göndereceğini, Hamas’ın da Katar tarafından müzakere heyeti gönderme sözü verildiğini vurguladı.

“Bu müzakerelerin olumlu sonuçlar doğurmasını umuyoruz,” diyen Kirby, “perşembe günkü görüşmeleri sekteye uğratabilecek herhangi bir gelişmeden kaçınmak istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Kirby ayrıca ABD’nin de müzakerelerde yer alacağını ve bir ateşkes anlaşmasına en kısa sürede varılmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Öte yandan, ABD, Mısır ve Katar üçlü tarafından dün yayımlanan ortak açıklamada, İsrail ve Hamas’a Gazze’de ateşkes sağlanması ve esir takası için 15 Ağustos’ta Kahire veya Doha’da müzakerelere yeniden başlanması çağrısı yapılmıştı. Ortak açıklama, Türkiye dahil bölgedeki birçok ülke tarafından desteklenmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP