DOLAR 34,2929 0.5%
EURO 37,2382 0.48%
ALTIN 2.986,641,11
BITCOIN 23230011.58362%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

15:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

ABD Dışişleri Bakanlığı: Sinvar'ın öldürülmesi ateşkes için fırsat | Dış Haberler
9 okunma

ABD Dışişleri Bakanlığı: Sinvar'ın öldürülmesi ateşkes için fırsat | Dış Haberler

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürülmesinin, Gazze'de ateşkes için "fırsat" olduğunu değerlendirdiği belirtildi

ABONE OL
Ekim 18, 2024 07:46
ABD Dışişleri Bakanlığı: Sinvar'ın öldürülmesi ateşkes için fırsat | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın brifinginde Hamas lideri Sinvar’ın İsrail tarafından öldürülmesinin ardından bölgedeki durumu değerlendirdi.

Miller, Hamas’ın İsrail için hala bir tehdit oluşturduğunu ve İsrail’in bu tehdidi ortadan kaldırma hakkına sahip olduğunu belirtti. Ancak Sinvar’ın öldürülmesini çatışmaları sonlandırıp ateşkes sağlamak için bir fırsat olarak gördüklerini açıkladı.

ABD destekli ateşkes önerisinin mayıs ayından beri masada olduğunu belirten Miller, Sinvar’ın öldürülmesiyle bu önerinin ilerleme potansiyelinin arttığını ifade etti ve “Bu fırsatı değerlendirmeye kararlıyız.” dedi.

AA’nın haberine göre, Miller, İsraillilerin savaşı sona erdirmek için bir anlaşmaya varabilmek adına “zor kararlar” alması gerektiğini söyledi.

İsrail’in hala çok meşru bir stratejik hedefi olduğunu vurgulayan Miller, “Bu da tüm rehinelerin geri dönmesi ve biz de bu hedefe çok gerçek bir ilgi duyuyoruz. Çünkü bu 101 rehineden 7’si Amerikalı ve onların geri dönmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Hamas’ın aracılar tarafından sunulan ateşkes tasarısını kabul ettiğinin hatırlatılması üzerine Miller, Hamas liderliğinin ABD’nin teklifinin bir kısmını kabul etmediğini ve “bir karşı teklife döndüklerini” açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP