DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Hint-Pasifik bölgesinde istikrar ve refah için Avustralya ile çalışıyoruz | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Hint-Pasifik bölgesinde istikrar ve refah için Avustralya ile çalışıyoruz | Dış Haberler
15 okunma

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Hint-Pasifik bölgesinde istikrar ve refah için Avustralya ile çalışıyoruz | Dış Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Hint-Pasifik ve ötesinde istikrarı ve refahı ilerletmek için" Avustralya ile birlikte çalıştıklarını belirtti

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 22:59
ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Hint-Pasifik bölgesinde istikrar ve refah için Avustralya ile çalışıyoruz | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, 34. Avustralya-ABD Bakanlık İstişareleri (AUSMIN) Toplantısı’nda Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong ve Savunma Bakanı Richard Marles ile bir araya geldi.

Toplantının ev sahipliğini yapan Blinken, Maryland’deki Annapolis Deniz Harp Okulu’nda iki ülkenin ortak hedefleri hakkında konuştu. “Hint-Pasifik’te ve ötesinde istikrarı ve refahı güçlendirmek için Avustralya ile yakın çalışıyoruz. Birlikte hareket ederek barış ve güvenlik tehditlerine karşı koyuyoruz.” dedi.

Blinken, AUKUS anlaşması kapsamında iki ülke arasında savunma işbirliği ve yenilikçiliğinde önemli ilerleme kaydedildiğini vurguladı. AUKUS, ABD, İngiltere ve Avustralya’nın nükleer denizaltı teknolojisi alanında işbirliği yapmasını sağlayan bir anlaşmadır.

Blinken, Ukrayna’nın ekonomik savunmasına yönelik Avustralya’nın desteğini takdir ettiğini belirtti ve iki ülke ittifakının küresel ölçekte önemli olduğunu vurguladı.

Blinken, ABD-Avustralya ilişkilerinin güvenlikten öte ekonomi, iklim ve temiz enerji gibi konuları da kapsadığını ifade etti.

ABD LİDERLİĞİNE ÖVGÜ

AUSMIN Toplantısı’nda konuşan Wong, iki ülke ilişkilerindeki olumlu gelişmeleri vurguladı ve Orta Doğu’daki gerginlikler bağlamında ABD’nin liderliğini takdir ettiğini belirtti.

Wong, Gazze’deki ateşkesi sağlamak için ABD Başkanı Joe Biden ve Blinken’in gösterdiği çabalardan memnuniyet duyduğunu ifade etti ve ateşkes ihtiyacının her zamankinden daha acil olduğunu söyledi.

Wong, “ABD ve diğerlerinin, özellikle de ABD’nin liderlik göstermesi gereken alanlardan sadece biri bu. Açıkçası, Ukrayna’da ve Hint-Pasifik’te ABD’nin güvenlik garantisinin, uzun süredir keyfini çıkardığımız refah ve barış dönemini mümkün kılma konusunda hayati önemi bulunuyor.” diye ekledi.

*Haberin görseli AP tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP