DOLAR 34,2940 0.09%
EURO 36,9953 -0.04%
ALTIN 3.019,88-0,25
BITCOIN 2277590-0.87586%
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

18:19

AKŞAMA KALAN SÜRE

ABD Dışişleri Bakanı Blinken 11. kez İsrail'de | Dış Haberler
8 okunma

ABD Dışişleri Bakanı Blinken 11. kez İsrail'de | Dış Haberler

İsrail ile Hamas arasında 1 yılı aşkın süredir devam eden çatışmaların ardından 11. kez İsrail'e giden ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "Esir takasını sağlamak ve savaşı sonlandırmak gerekiyor. ABD, Gazze'deki herhangi bir İsrail işgalini tamamen reddediyor." dedi. Blinken ayrıca, İsrail'in İran'a olası saldırı yanıtının daha büyük gerginliğe yol açmayacak şekilde olmasının önemli olduğunu söyledi.

ABONE OL
Ekim 23, 2024 08:45
ABD Dışişleri Bakanı Blinken 11. kez İsrail'de | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 7 Ekim 2023’ten bu yana 11. kez İsrail’i ziyaret ederek, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant ile bir araya geldi.

Blinken, İsrailli yetkililerle görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, “İsrail’in askeri başarısını stratejik bir başarıya dönüştürme zamanı geldi,” dedi.

Bakan Blinken, ulaşılması gereken iki temel hedef olduğuna vurgu yaparak, “Esir takası sağlanması ve savaşın sona erdirilmesi gerekiyor. Bu amaçlara ulaşmak için yeni seçenekleri değerlendiriyoruz,” ifadelerini kullandı.

Blinken ayrıca, “ABD, Gazze’deki herhangi bir İsrail işgalini kesinlikle reddediyor,” diye belirtti.

İsrail-İran ilişkilerinde yaşanan gerilime değinen Blinken, “İsrail’in 1 Ekim’de yaşanan İran saldırısına daha büyük bir gerginliğe yol açmayacak şekilde yanıt vermesinin önemli olduğunu” vurguladı.

"ABD İSRAİL'DEN İRAN'A MUHTEMEL YANITINI YUMUŞATMASINI İSTEDİ"

Diğer yandan, İsrail’in Kanal 13 televizyonunda yer alan bir habere göre, ABD’nin İsrail’den İran’a olası bir saldırı planını yumuşatmasını talep ettiği öne sürüldü.

ABD’nin Tel Aviv’den Lübnan’daki kara saldırılarının tamamlanmasını da “hızlandırmasını” istediği aktarılıyor.

İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRI PLANI HAZIR İDDİASI

İsrail’in Kanal 12 televizyonu ise Tel Aviv’in İran’a olası bir saldırı planının hazır olduğunu ve “birkaç gün içinde” gerçekleştirilebileceğini iddia etti.

Adı açıklanmayan İsrailli yetkililere dayandırılan habere göre, Tel Aviv, olası bir saldırı sonrasında İran’ın “hemen karşılık vermesinin” beklendiğini kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP