DOLAR 34,0713 0.14%
EURO 38,0911 0.01%
ALTIN 2.835,570,24
BITCOIN 21487103.64535%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

ABD Başkanı Biden adaylıktan çekilmesine ilişkin konuştu: "Trump ABD'nin güvenliği için gerçek bir tehdit" | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • ABD Başkanı Biden adaylıktan çekilmesine ilişkin konuştu: "Trump ABD'nin güvenliği için gerçek bir tehdit" | Dış Haberler
14 okunma

ABD Başkanı Biden adaylıktan çekilmesine ilişkin konuştu: "Trump ABD'nin güvenliği için gerçek bir tehdit" | Dış Haberler

ABD Başkanı Biden, CBS kanalına verdiği röportajda Gazze'deki ateşkes konusuna ilişkin konuştu ve adaylıktan neden çekildiğine dair açıklamada bulundu. Başkanlık görev süresi bitmeden Gazze'de ateşkesin mümkün olduğunu söyleyen Biden, durumun "bölgesel bir savaşa dönüşmemesi" için çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Biden, başkanlık yarışından çekilmesine ilişkin ise "Temsilciler Meclisi ve Senato'daki Demokrat meslektaşlarımın birçoğu, yarışta onlara zarar vereceğimi düşündü" dedi ve "Trump ABD'nin güvenliği için gerçek bir tehdit" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
Ağustos 12, 2024 07:46
ABD Başkanı Biden adaylıktan çekilmesine ilişkin konuştu: "Trump ABD'nin güvenliği için gerçek bir tehdit" | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık görev süresi boyunca Gazze’de bir ateşkesin mümkün olup olmadığı sorulduğunda, “Evet, hala mümkün” diye yanıtladı.

CBS’ye verdiği bir röportajda Biden, Gazze’deki çatışmalara ilişkin düşüncelerini dile getirdi.

Sunucunun “başkanlık görevi sona ermeden Gazze’de bir ateşkesin mümkün olup olmadığı” sorusuna Biden, “Evet, hala mümkün” cevabını verdi.

Biden, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) destekli bir ateşkes planının hala geçerli olduğunu” vurgulayarak, “durumun bölgesel bir savaşa dönüşmesini önlemek için çalıştıklarını” belirtti.

Biden, 31 Mayıs’ta İsrail’in önerisi olduğunu belirttiği üç aşamalı ateşkes planını açıklamıştı. Plan, kalıcı bir ateşkesi, İsrail’in Gazze’den çekilmesini, rehinelerin ve tutukluların karşılıklı serbest bırakılmasını, yerlerinden edilmiş Filistinlilerin Gazze’ye geri dönüşünü, insani yardımların kesintisiz ve yeterli bir şekilde sağlanmasını ve Gazze’nin yeniden inşa edilmesini içeriyordu.

REKLAM

Ancak daha sonra Netanyahu, esir takası müzakereleriyle ilgili yeni şartlar öne sürmüştü. Bu şartlar, “silahlı Filistinlilerin güneyden kuzeye hareketinin engellenmesini ve İsrail ordusunun Gazze ile Mısır sınırındaki Philadelphia Koridorunda kalmasını” içeriyordu.

"TRUMP ABD’NİN GÜVENLİĞİ İÇİN GERÇEK BİR TEHDİT"

Biden ayrıca, Kasım ayındaki başkanlık yarışından neden çekildiği hakkında da konuştu. Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ı yenmenin önceliği olduğunu söyleyen Biden, adaylığını sürdürmesi durumunda Demokrat Parti içindeki adaylığına ilişkin tartışmaların dikkatleri başka yöne çekeceğini ve bu yüzden adaylıktan çekildiğini ifade etti.

“Trump’ı yenmeliyiz, yenmeliyiz, yenmeliyiz” diyen Biden, “Temsilciler Meclisi ve Senato’daki Demokrat meslektaşlarımın birçoğu, yarışta onlara zarar vereceğimi düşündü” dedi.

Biden, Trump’ın ABD’nin güvenliği için gerçek bir tehdit olduğunu belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP