DOLAR 34,2226 -0.01%
EURO 37,5615 0.2%
ALTIN 2.879,240,34
BITCOIN 2083572-2.24749%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:05

İKİNDİYE KALAN SÜRE

ABD Adalet Bakanlığı: Seçim günü saldırı düzenlemeyi planlayan bir kişi yakalandı | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • ABD Adalet Bakanlığı: Seçim günü saldırı düzenlemeyi planlayan bir kişi yakalandı | Dış Haberler
9 okunma

ABD Adalet Bakanlığı: Seçim günü saldırı düzenlemeyi planlayan bir kişi yakalandı | Dış Haberler

ABD'de 5 Kasım'da gerçekleşecek başkanlık seçimi gününde, terör saldırısı düzenlemeyi planlayan Afganistan uyruklu bir kişinin tutuklandığı bildirildi. 27 yaşındaki Tevhidi isimli şahsın, 5 Kasım'da kalabalık bir yere saldırı düzenlemeyi planladığına ilişkin bazı yazışmalarının ele geçirildiği kaydedildi.

ABONE OL
Ekim 10, 2024 07:45
ABD Adalet Bakanlığı: Seçim günü saldırı düzenlemeyi planlayan bir kişi yakalandı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Adalet Bakanlığı, 5 Kasım’daki seçimlerde terör saldırısı planladığı iddiasıyla Oklahoma’da yaşayan Afganistan uyruklu 27 yaşındaki Nasir Ahmed Tevhidi’nin FBI tarafından tutuklandığını duyurdu.

Bakanlık, Tevhidi hakkında hazırlanan iddianameyi kamuoyuyla paylaştı. İddianameye göre, Tevhidi DEAŞ sempatizanı ve 2021’den beri Oklahoma’da yaşıyor. İddianamede, Tevhidi’nin 5 Kasım’da kalabalık bir yere saldırı düzenlemeyi planladığına dair yazışmalarına el konulduğu belirtiliyor. Ayrıca Tevhidi’nin eşi ve çocukları için Afganistan’a tek yönlü bilet aldığı ve eşyalarını satışa çıkardığı da iddianamede yer alıyor.

Tevhidi’nin sorgusu sırasında seçim günü kalabalık bir yere saldırı planladığını itiraf ettiği de iddianamede belirtiliyor. Tevhidi, DEAŞ’a yardım ve yataklık suçlamasıyla yargılanacak ve 20 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Bakanlık, açıklamasında FBI’ın seçim güvenliği için alarmda olduğunu ve olası tehditleri engellemek için çalıştığını vurguladı.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın 13 Temmuz’da Pennsylvania’da katıldığı bir seçim mitinginde suikast girişimine uğramasıyla, ABD’de seçim öncesi ve günü güvenlik tartışmaları alevlendi. FBI saldırıyı suikast girişimi olarak nitelendirdi ve incelemeler sonucunda teşebbüste bulunan kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu ve olay yerinde öldürüldüğü açıklandı.

*Haberin görseli Associated Press tarafından servis edilmiştir. Temsilidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP