DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

ABD Adalet Bakanlığı, 7 Ekim saldırılarından dolayı 6 Hamas lideri hakkında iddianame hazırladı | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • ABD Adalet Bakanlığı, 7 Ekim saldırılarından dolayı 6 Hamas lideri hakkında iddianame hazırladı | Dış Haberler
13 okunma

ABD Adalet Bakanlığı, 7 Ekim saldırılarından dolayı 6 Hamas lideri hakkında iddianame hazırladı | Dış Haberler

ABD Adalet Bakanlığı, 7 Ekim'de başlayan İsrail-Hamas çatışmalarında rol oynadıkları gerekçesiyle Hamas'ın 6 liderine 7 farklı suçlamanın yöneltildiği bir iddianame hazırladığını açıkladı.

ABONE OL
Eylül 4, 2024 07:46
ABD Adalet Bakanlığı, 7 Ekim saldırılarından dolayı 6 Hamas lideri hakkında iddianame hazırladı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Adalet Bakanlığı, 7 Ekim 2023’teki saldırılara katılımları nedeniyle Hamas’ın altı üst düzey liderine yedi ayrı suçlamadan oluşan bir iddianame düzenledi. Bu iddianame, saldırılardan sonra ABD tarafından hazırlanan ilk iddianame olarak kayıtlara geçti.

İddianamede, Hamas’ın eski Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye (Tahran’da düzenlenen bir suikast sonucu hayatını kaybetti), mevcut Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar, Hamas’ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, Kassam Tugayları Komutanı Muhammed el-Masri (Muhammed Deif), Mervan İsa ve Ali Baraka isimleri “terörizm” dahil olmak üzere yedi ayrı suçlamayla karşı karşıya kaldı.

İddianame, 7 Ekim saldırılarının nasıl gerçekleştiğine dair ayrıntılı iddialar ve sanıkların suçlarla bağlantıları hakkında bilgiler içeriyor. Bir Adalet Bakanlığı yetkilisi, iddianamenin aslında 1 Şubat 2024’te hazır olduğunu ancak sanıklardan birinin yakalanması beklentisiyle mühürlü kaldığını söyledi.

Yetkili, İsmail Haniye’nin öldürülmesi ve bölgedeki diğer gelişmeler nedeniyle iddianamenin artık mühürlü kalmasının gerekmediğini belirtti.

HAMAS LİDERİ HANİYE’YE SUİKAST

Hamas lideri Haniye, 31 Temmuz’da Tahran’da suikasta uğradı. İran ve Hamas, suikastın arkasında İsrail olduğunu iddia etti.

İsrail ordusu, Hamas liderlerinden Mervan İsa’nın Mart ayında ve Muhammed Deif’in Temmuz ayında gerçekleşen saldırılar sonucunda öldürüldüğünü iddia etti. Hamas bu iddiaları doğrulamadı.

*Haberin görseli Associated Press tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP