DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21597530.25644%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

ABB FOMGET Teknik Direktörü Cumali Enginar: Sezonu şampiyon bitirip Türkiye’yi Avrupa’da en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz
17 okunma

ABB FOMGET Teknik Direktörü Cumali Enginar: Sezonu şampiyon bitirip Türkiye’yi Avrupa’da en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz

ABONE OL
Ağustos 30, 2024 09:56
ABB FOMGET Teknik Direktörü Cumali Enginar: Sezonu şampiyon bitirip Türkiye’yi Avrupa’da en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET: Şampiyonluk ve Avrupa Hedefi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) FOMGET Teknik Direktörü Cumali Enginar, takımın yeni sezon hedeflerini ve hazırlıklarını AA muhabirine anlattı. Enginar, güçlü bir kadro oluşturduklarını ve şampiyonluğu hedeflediklerini belirtti. Geçen yıl son maçta şampiyonluğu Galatasaray’a kaptıran takım, bu sezon Avrupa’da Şampiyonlar Ligi’nde de Türkiye’yi temsil etmek istiyor.

“Bu sezon iddialı bir takım kuruldu,” diyen Enginar, “Hazırlıklarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Üçüncü etap hazırlıklarımızı yapıyoruz ve ligin başlamasına az bir zaman kaldı. Geçen sene de iyi bir kadromuz vardı ama üstüne yerli ve yabancı 11 oyuncu daha geldi. Sistemimizi koruyoruz, iyi çalışıyoruz ve var olan kalitemizi daha da yükseltiyoruz.” şeklinde konuştu.

Enginar, takımın maçlarına Ankaralıların her geçen gün daha fazla ilgi gösterdiğini de vurguladı: “Büyük maçlarda belli bir seyirci yoğunluğunu yakalıyoruz. Kadın futboluna ilgi gerçekten çok artıyor. İzleyenlerden ‘bu kadar gelişti mi’ diyenler var. Ben inanıyorum, kadın futbolu da 1-2 sene içerisinde hak ettiği yere gelecek.” dedi.

Takım Kaptanı Selda Akgöz: “Ciddi Anlamda Favori Bir Takımız”

Takım kaptanı Selda Akgöz ise yeni sezona hazır olduklarını ve ilk maçı sabırsızlıkla beklediklerini söyledi: “Geçen sene şampiyonluğu 2 puanla kaybetmiştik, çok üzülmüştük ama artık önümüze bakmak zorundayız. Yeni bir sezona başladık, takıma yeni gelen arkadaşlarımız var. Hazırız, ilk maçımızı bekliyoruz. Yeni katılan oyuncular da yaklaşık iki ay kadar bizimle beraberler. Artık onlar bize alıştı, biz de onlara alıştık. İyi bir ortamımız var, her gelen buna ayak uyduruyor, ortamımız gayet samimi.” dedi.

Selda, kaptan olarak takımda önemli bir rol üstlendiğini ve oyunculara abla gibi yaklaştığını belirtti: “Ben hepsinin ablasıyım, hepsinin kardeşiyim, sadece biraz daha onlara göre tecrübeliyim. O yüzden bu kaptanlığı bana verdiler. Elimden geldiği kadar takımımızı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. Onlar da beni çok seviyor, ben de onları çok seviyorum. Birbirimize saygı sevgi çerçevesi içerisinde oynuyoruz.” dedi.

Selda, takımın şampiyonluk hedefiyle yola çıktığını ve Avrupa’da da başarılı olmak istediklerini vurguladı: “Hedefimiz şampiyonluk. Hedefimizi koyduk o yolda ilerleyeceğiz. Maç maç gideceğiz, ona göre değerlendireceğiz. Ondan sonra Avrupa’yı da en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız çünkü biz artık FOMGET’i değil Ankara’yı temsil ediyoruz. Ama önceliğimiz tabii ki şampiyonluk.” dedi.

Kadın Futbolunda Büyük Gelişmeler

Selda, kadın futbolunda büyük gelişmeler yaşandığını ve geleceğe umutla baktığını söyledi: “Kadın futbolunda büyük gelişmeler oldu, epeyce yol kat ettik ve daha iyisi için uğraşıyoruz. Ankara halkı da gerçekten bizi seviyor. Şampiyonluk kupasını getirdiğimiz zaman adımız çok duyuldu. Geçen sene de bizi yalnız bırakmadılar. Bu sene de aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Zaten onlarla beraberiz, güzel maçlar izleteceğiz.” dedi.

Selda, ailesinin ve özel hayatının da kendisine destek olduğunu ifade etti: “Biz aileden çok burada yaşıyoruz. Ailemden çok arkadaşlarımı görüyorum, o yüzden bu kadar iyiyiz. Ailemi çoğu zaman görmüyoruz. Kedime gelecek olursak, kedim gayet iyi, üçüncü alacağımız kupayı bekliyor. Ailemin desteğiyle buralara geldim, ailem çok destek oldu, maçlarımı hiç kaçırmıyorlar. Ağabeyim İstanbul’daki maçlarıma dahi geliyor. Ben de onları çok seviyorum.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye, ankara, Spor, Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP