DOLAR 34,2254 0.05%
EURO 37,9521 0.46%
ALTIN 2.916,99-0,41
BITCOIN 2095656-3.91652%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

16:15

İKİNDİYE KALAN SÜRE

AB: Hizbullah ve İsrail arasında derhal ateşkes sağlanmalıdır | Dış Haberler
6 okunma

AB: Hizbullah ve İsrail arasında derhal ateşkes sağlanmalıdır | Dış Haberler

Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İran’ın İsrail’e başlattığı hava saldırısının ardından yaptığı açıklamada, “Hizbullah ile İsrail arasında derhal ateşkes sağlanmalıdır” dedi.

ABONE OL
Ekim 2, 2024 08:45
AB: Hizbullah ve İsrail arasında derhal ateşkes sağlanmalıdır | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği (AB), dün gece İran’ın başlattığı hava saldırısından duyduğu endişeyi dile getirdi. AB, saldırıda meydana gelen sivil kayıplarını ve sivil altyapıya verilen zararı şiddetle kınadı.

AB, tüm tarafları uluslararası insancıl hukuka saygı göstermeye çağırdı ve diplomasiye öncelik verilmesini vurguladı.

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, yaptığı açıklamada, BM’nin Lübnan’daki misyonu UNIFIL’in istikrar sağlama çabalarının desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Borrell, “Lübnan’da yaşanan çok sayıda sivil kaybı ve sivil altyapının tahribatını kınıyoruz. Tüm tarafları her koşulda Uluslararası İnsani Hukuk’a saygı göstermeye çağırıyoruz,” dedi.

“Silahların susması ve diplomasiye öncelik verilmesi gerekiyor. Lübnan Silahlı Kuvvetleri (LAF), iç ve bölgesel istikrarın garantörü olarak kritik bir rol oynamaya çağrılıyor,” diye ekledi Borrell.

"Lübnan Silahlı Kuvvetleri güçlendirilecek"

AB, LAF’ı güçlendirmek için 23 Eylül’de yeni bir yardım tedbiri kabul etti ve gelişen durum göz önünde bulundurularak desteğini artırmaya hazır. AB, Lübnan’ın tüm ortaklarını LAF’ı güçlendirmeye katkıda bulunmaya çağırıyor ve bu tür çabaların uluslararası koordinasyonunu kolaylaştırmaya hazır.

Mevcut acil durumda, Lübnan’daki BM misyonu (UNIFIL) da temel bir istikrar rolü üstleniyor. BM barış güçlerinin güvenliği ve emniyeti hayati önem taşıyor; tüm tarafları UNIFIL’in önemli misyonunu korumaya ve desteklemeye çağırıyoruz.

AB ve Üye Devletleri, UNIFIL’in misyonunu gerçekleştirmek için, UNSC kararları çerçevesindeki rolünü güçlendirmek de dahil olmak üzere, UNIFIL’e olan istikrarlı desteklerini geliştirmeye hazır. Bu zorlu dönemde, tüm Lübnan liderleri artık ulusal çıkarları ön planda tutmalı ve özellikle bir Cumhurbaşkanı seçerek ve tam teşekküllü bir hükümet kurarak Lübnan’ın devlet kurumlarının işleyişini yeniden sağlamak için birlikte çalışmalıdır.

AB, Lübnan’ın devlet kurumlarının konsolidasyonunda ve iyileşmesi için gereken adımları atmasında yardımcı olmaya hazırdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.