DOLAR 34,1136 0.28%
EURO 38,1216 0.14%
ALTIN 2.862,951,20
BITCOIN 2142340-0.29832%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

92 Yaşındaki Kore Gazisi Cemal Karabulut Anılarını Paylaşıyor
6 okunma

92 Yaşındaki Kore Gazisi Cemal Karabulut Anılarını Paylaşıyor

ABONE OL
Eylül 20, 2024 07:50
92 Yaşındaki Kore Gazisi Cemal Karabulut Anılarını Paylaşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

92 yaşında olan Kore gazisi Cemal Karabulut, Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki evinde geçmişini anlatan sıcak bir yüzle ziyaretçilerini karşılıyor. Güney Kore’ye destek için Türkiye’den ilk tugayın yola çıkmasının 74. yılı anısına hazırlanan haber dosyasının bir parçası olan Karabulut, 1950 yılında Samsun’da başladığı vatan borcunu Kore’de tamamladığını belirtiyor.

Samsun’da vatani göreve başlayan Karabulut, Kore Savaşı’na katılmak için gönüllü olmuş. İzmir Seferihisar’daki jandarma birliğine katıldıktan sonra Güney Kore’ye gönderilmiş ve orada 13 ay görev yapmış. Komutanlarıyla olan güzel anılarını ve savaşta yaşadıklarını bugün bile net bir şekilde hatırlayan Karabulut, “Askerliğim Samsun’da başladı, Güney Kore’de bitti.” diyor.

Yaklaşık bir yıl önce hayat arkadaşını kaybeden Karabulut, çocukları olmadığı için kardeşinin oğlu ve gelini ile birlikte yaşıyor. Günlerini kendisini ziyaret edenlerle anılarını paylaşarak geçiren Karabulut, odasına kimseyi sokmuyor. Sadece gelini Sürmeli Karabulut, odasını temizleyebiliyor. Sürmeli Hanım, 40 yıldır Cemal Karabulut’un yanında olduğunu ve onunla birlikte güzel bir hayat geçirdiklerini söylüyor.

Karabulut’un evladı yerine koyduğu gelini, “Dede hep anılarını anlatır, hiç unutmaz.” diyerek onun geçmişe olan bağlılığını vurguluyor. Cemal Karabulut’un anılarını dinlemek isteyen herkes için sıcak ve misafirperver bir ev ortamı sunuyor.

Yerel Haberler Kültür Sanat Akçaabat trabzon Güncel Yaşam Kore

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.